Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Oscar van Turenhout, OV Fruit

"Spaanse kasgroentenmarkt barst nog niet los"

Tholen - De afzet van de Spaanse kaki's verloopt momenteel goed. "De oogst is dit jaar redelijk goed verlopen. We zien mooie prijzen, zo rond de 1,40-1,60 euro en weinig schommelingen in de markt", constateert Oscar van Turenhout van OV Fruit. Volgens de importeur zijn kaki's door de jaren heen steeds meer een gevestigd artikel geworden. "Maar we moeten het vooral hebben van de etnische klantengroep. Nederlanders kopen toch eerder een appel dan een kaki."

De afzet van het Spaanse citrus verloopt een stuk complexer. "Kwalitatief is het geen probleem, maar prijstechnisch is het een uitdaging. De Spanjaarden hebben allemaal gehoord dat Zuid-Afrika 20 euro voor een doos sinaasappelen kreeg en ze willen nu ook allemaal naar dat niveau toe, terwijl ze vroeger bij wijze van spreken blij waren met een tientje. Tegelijkertijd zijn er wat oude citrusplantages geruimd, die onder meer weer plaats hebben gemaakt voor de kaki's. Ook is het voor een goede citrusverkoop eigenlijk nog niet koud genoeg. Het zou eigenlijk moeten vriezen. Je moet geen pallet teveel hebben staan."

Ook de afzet van de Spaanse kasgroenten verloopt nog niet al te voorspoedig. "Spanje is in september al opgestart, maar nog altijd is er (goedkoop) Hollands product in de markt. Elke week zeggen we tegen elkaar dat het volgende week wel beter zal moeten gaan, maar vooralsnog is de markt zwak en zijn het vooral dumpprijzen die de markt domineren."

Voor meer informatie:
Oscar van Turenhout
OV Fruit
Mob: +31 (0)657581054
[email protected]
www.ovfruit.n