Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Maximaal licht en levensduur LED-armatuur met goede schoonmaakbeurt

Tholen - Na de snelle opmars van LED is het voor veel installaties inmiddels hoog tijd voor een schoonmaakbeurt. Lightshine Cleaning heeft hiervoor de zelf ontwikkelde Lightshine Cleaning Wipes op de markt. Het gaat om een speciaal doekje waarmee telers zelf LED-armaturen schoon kunnen maken.

“Het is mooi om te zien dat zowel LED-leveranciers als telers ons product zo goed ontvangen hebben”, zegt Jeffrey van den Bogert. Hij is de eigenaar van het Monsterse bedrijf dat al sinds jaar en dag bij telers in binnen- en buitenland langskomt om HPS-reflectoren machinaal te wassen. “Daarbij nemen we voor telers die ook LED-armaturen hebben tegenwoordig steeds vaker ook de wipes mee.”

Gevaren van vuil
De Lightshine Cleaning Wipes zijn nu zo’n drie jaar op de markt. Reinigen van LED-armaturen is niet zo eenvoudig als bij HPS. Jeffrey merkt dat er bij telers bij wie zijn bedrijf langskomt dat er veel vragen leven over het reinigen van LED-armaturen. “Leveranciers wijzen erop dat niet goed schoonmaken een lichtverlies tot wel 15% op kan leveren. Dat wil een teler natuurlijk voorkomen.”

Minstens net zo belangrijk is dat een armatuur goed blijft werken. Vuil op de lens en lensplaat kan dat verhinderen. “Vuil adsorbeert licht en dan kan het armatuur te warm worden.” Ook de koelribben van armaturen worden vuil. “Wij zien dat telers daarom ook hier een ons doekje voor eenmalig gebruik overheen halen.”

Machinaal
De HPS-reflectoren reinigt Lightshine Cleaning machinaal, zoals het bedrijf in de supermarktsector ook bekend is van het in een wasstraat reinigen van winkelwagentjes. Kan dat niet ook met LED-armaturen? “Wij zijn met leveranciers aan het kijken of we ook LED-armaturen goed en veilig machinaal kunnen wassen.”

Zover is het in de praktijk nog niet en dus grijpt de teler gretig naar de Lightshine Cleaning Wipes. “Lichtverlies wil niemand en schoonmaken is ook nog eens goed voor de levensduur.”


Koelribben kunnen ook gereinigd worden met de Lightshine Cleaning Wipes

Voor meer informatie:
Jeffrey van den Bogert
Lightshine Cleaning
0174 271 493
[email protected]
www.lightshine.nl