Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
week 42-43 Duitse groothandelsmarkten

"Spaanse sla prominenter aanwezig"

Het einde van het Midden-Europese slaseizoen was in zicht en dit was merkbaar om verschillende redenen. Aan de ene kant was er een afname in de aanvoer vanuit Duitsland, België en Nederland, en aan de andere kant voldeed de kwaliteit niet langer aan de verwachtingen. Dit leidde ertoe dat voor botersla en ijsbergsla in sommige gevallen aanzienlijke prijsverschillen werden vastgesteld.

Volgens gegevens van de BLE werd deze trend verder versterkt door enkele dagen van afwezigheid van bepaalde oorsprongsgebieden en door retourzendingen vanuit de retail. Aanbod met overtuigende kwaliteit, soms afkomstig van gecontroleerde teelt, werd vaak tegen een hogere prijs aangeboden.



Spaanse producten domineerden de markt en waren populair vanwege hun aantrekkelijke prijs. Bonte slasoorten waren voornamelijk afkomstig uit Duitsland, terwijl Belgische partijen de schappen in de winkels aanvulden. De afzet bleef stabiel, hoewel de prijzen schommelden en uiteindelijk licht daalden. Het seizoen begon met de beschikbaarheid van de eerste Italiaanse andijvie in steden als Hamburg, Frankfurt en München.

Klik hier voor het volledige markt- en prijsrapport

Komkommer
Er waren leveringen beschikbaar uit Spanje, Nederland, Duitsland, België en Griekenland, waardoor er keuzemogelijkheden waren uit verschillende herkomstgebieden. Griekse producten waren echter beperkt tot München. De kwaliteit was niet altijd overtuigend, aangezien op sommige plaatsen zowel de Spaanse als, in sommige gevallen, de Duitse producten enige kwaliteitsproblemen vertoonden.

Tomaten
Het aanbod werd nog steeds gedomineerd door Nederlands en Belgisch product, waarvan het belang echter over het geheel genomen was afgenomen. Turkse trostomaten wonnen aan belang en ook ronde tomaten uit Turkije speelden een steeds belangrijkere rol. Italië leverde vooral kerstomaten, Marokko ronde tomaten.

Paprika
Nederlandse, Spaanse en Turkse producten vormden de basis van het assortiment. De prijzen vertoonden vaak een opwaartse trend. Sommige prijsstijgingen waren zeer sterk. De stijgende prijzen werden veroorzaakt door een verminderde beschikbaarheid, maar ook door hogere kosten.

Bron: BLE

Publicatiedatum: