Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse opkweker groenteplanten zet ozon in voor waterontsmetting

Marconi Vivai is een Italiaanse opkweker van jonge groenteplanten die sinds 1970 op de markt is. Inmiddels maakt het bedrijf drie jaar gebruik van ozon voor waterontsmetting.

"De keuze is goed overwogen, want we willen onze klanten een steeds beter product bieden. En daarbij proberen we het gebruik van chemische producten in de teelt zoveel mogelijk te beperken", zegt Massimo Marconi, een van de eigenaren van het teeltbedrijf. "Na drie jaar ozontoepassing kunnen we nu de behaalde resultaten vergelijken met de aanvankelijke verwachtingen."

Wat een keuze was om de vorming van biofilm in de leidingen te voorkomen en de ontwikkeling van plantenziekten te voorkomen, bleek uiteindelijk ook een belangrijke factor in het gezondheidsmanagement van het teeltbedrijf.

Riccardo Marconi, lid van de derde generatie in het familiebedrijf, belicht het agronomische aspect: "We moeten twee belangrijke aspecten benadrukken, waarvan een klantengerelateerd is en het tweede het interne management betreft. De planten, vooral koolsoorten, sla, andijvie en puntarelle, worden robuuster, waardoor ze zeer geschikt zijn voor mechanische verplanting. Na drie jaar kunnen we ook zeggen dat we erin geslaagd zijn het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen met maar liefst 50% te verminderen en tegelijkertijd betere resultaten te behalen qua hygiëne. Een ander belangrijk aspect is dat de kieming van de zaden van alle variëteiten met enkele procentpunten is toegenomen."

Ook een proefschrift van Riccardo Greco, uitgevoerd aan de Universiteit van Verona waarmee Ecofarm, een bedrijf dat ozonmachines levert, nu op permanente basis samenwerkt, toont de positieve invloed van met ozon behandeld water tijdens de ontkieming en ontwikkeling van de zaailingen aan.

Giorgio Zaffani, wetenschappelijk verantwoordelijke bij Ecofarm, legt uit wat het bedrijf doet op het gebied van onderzoek en toepassing in het veld: "Veel belangrijke Italiaanse teeltbedrijven gebruiken nu onze technologie. De resultaten zijn duidelijk en we werken samen met universiteiten en onderzoeksinstituten om wetenschappelijk bewijs te leveren van wat onze klanten al jaren waarderen."

"Als ik de voordelen snel moet samenvatten, dan misschien als volgt: waterdesinfectie; zuurstofverzadiging in het water; vermogen om schimmel-, bacteriële en virale ziekten die aanwezig zijn in de omgeving en op het bladoppervlak te elimineren; stimulatie van de plant. Dit alles tegen absoluut concurrerende kosten, geschat op € 0,40 per m2 per jaar."

Voor meer informatie:
Ecofarm Storti srl
Via Castelletto 10
37050 Belfiore (VR)
Italië
Tel: +39 (0)45 6134390
[email protected]
www.ecofarmstorti.com

Publicatiedatum: