Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Spinazie uit kas vertraagd door warm weer"

De aanhoudend hoge temperaturen hebben geleid tot een aanzienlijke vertraging van de spinazieoogst onder glas. "Door de hitte hadden we grote problemen met plaagdieren, iets wat we nog nooit in deze mate hebben gehad. Sommige planten waren helemaal weggevreten, waardoor de eerste oogst pas veel later kon worden uitgevoerd. Pas deze week komt alles pas echt op gang, terwijl we normaal gesproken eind september met het seizoen beginnen", zegt de in München gevestigde tuinderij Oellbrunner eind week 42.


Christine Biedermann verkoopt de zelf geteelde groenten op de groothandelsmarkt in München. Haar belangrijkste klanten zijn weekmarktkooplui en speciaalzaken.

De kasspinazie wordt in batches geteeld en tot Kerstmis gesneden, afhankelijk van het weer. De bladgroenten uit onverwarmde kassen zijn veel kleiner en fijner van blad vergeleken met het binnenlandse of geïmporteerde vollegrondsproduct, zegt Christine Biedermann. "De conventionele spinazie uit de vollegrondsteelt is ongeveer drie keer zo groot en gaat voornamelijk naar de horeca, terwijl onze spinazie vooral goed wordt ontvangen door de vakhandel. Ons product heeft de grootte van een halve hand en is daarmee een tussenvorm tussen baby- en kropspinazie."


Spinazie uit de kas

Het tweede belangrijke product in de winter is veldsla, die ook in een kas wordt geteeld. "Het wordt wekelijks gezaaid en is, net als de kasspinazie, veel fijner dan de veldsla uit volle grond en ook minder vorstgevoelig. We snijden onze veldsla iets korter en hebben daarom een niet al te hoge opbrengst, waardoor het product iets duurder is. Maar in ruil daarvoor heb je een mooi, uniek product."

Sombere stemming in de Gärtnerhalle
Het bedrijf Oellbrunner is een van de lang gevestigde verkopers in de tuindershal van de lokale groothandelsmarkt in München. "In alle takken zijn de extra kosten en personeelsproblemen voelbaar, wat tot uiting komt in een sombere stemming."

Foto's: Gärtnerei Oellbrunner

Voor meer informatie:
Christine Biedermann
Gärtnerei Oellbrunner
Großmarkt München
T: +49 89 3137753
[email protected]
https://www.instagram.com/gaertnerei_oellbrunner/

Publicatiedatum: