Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Growy bouwt nieuwe vertical farm in Amsterdam

Growy gaat op CTPark Amsterdam City een vertical farm bouwen. In het kantoor zal het internationale hoofdkantoor gevestigd worden op de locatie vlakbij Schiphol. Hiervoor is een overeenkomst gesloten met de Europese vastgoedbeheerder CTP. Het gaat om 4750 vierkante meter voor opslagruimte en kantoor in het Westelijk Havengebied van Amsterdam.

Ard van de Kreeke, oprichter van Growy: "De faciliteiten om verse, hoogwaardige en voedzame producten te telen en de infrastructuur om onze emissievrije distributie te faciliteren zijn belangrijk voor Growy's vertical farm in Amsterdam. CTPark Amsterdam City doet dit allemaal en biedt oplossingen om te voldoen aan onze ambities voor milieubewuste en commercieel levensvatbare stedelijke tuinbouw."

Voordelen van de locatie
Growy gaat 4750 vierkante meter huren op CTPark Amsterdam City. Het pand bestaat uit 3578 vierkante meter magazijnruimte, 679 vierkante meter kantoorruimte en 477 vierkante meter tussenvloer. Het is een flinke investering die het bedrijf in staat stelt om een grootschalige vertical farm te bouwen en haar internationale hoofdkantoor. Omdat er water- en wegverbindingen in de buurt liggen kunnen producten van Growy op een makkelijk naar Amsterdam en de omgeving worden getransporteerd.

Growy heeft voor de locatie van CTPark Amsterdam City gekozen om de volgende redenen. De locatie ligt in het hart van de centrale infrastructuur in Nederland en ligt vlakbij een dichtbevolkt gebied.
Het complex bevat 120.000m² opslag- en distributieruimte, verdeeld over meerdere verdiepingen. Verder bevat het voorzieningen zoals een busverbinding naar station Sloterdijk, restaurantfaciliteiten, beveiliging, een grote daktuin en vervoer over water.

Ronald Dasbach, Managing Director CTP Nederland: "We zijn erg blij om zo'n bedrijf in ons gebouw te hebben, omdat het past bij de filosofie van ons concept voor CTPark Amsterdam City. Growy's vertical farming technieken en milieubewuste praktijken maken hen een ideale huurder voor CTP, dat zich als ontwikkelaar, eigenaar en exploitant inzet voor het creëren van een omgeving waar innovatie en duurzaamheid kunnen ontwikkelen. CTPark Amsterdam City's strategisch gelegen positie en duurzame state-of-the-art faciliteiten zijn goed toegerust om Growy's business model te faciliteren om tuinbouw dichter bij haar distributiemarkt in het centrum van Amsterdam en de omliggende gebieden te brengen."

Voor meer informatie:
Growy
www.growy.nl

Publicatiedatum: