Reiniging en desinfectie met een schuimend middel is effectiever dan met een vloeistof. Maar hoe maak je schuim? Er zijn verschillende methoden om schuim te maken; van eenvoudig tot geavanceerd. Royal Brinkman adviseert om geen zeepachtig product toe te voegen aan een middel om het te laten schuimen. Maar kies bij een schuimbehandeling voor een middel dat hier speciaal voor ontwikkeld is.
Schuim kruipt in kieren en gaten waardoor je een betere bedekkingsgraad krijgt dan met vloeistof. Schuim zorgt ook voor een langere contacttijd, doordat het oppervlak langer nat blijft, wat weer zorgt voor een betere ontsmetting. Het voordeel van schuim is bovendien de visuele controle op welk onderdeel wél en welke nog niet is behandeld. Schuim is niets anders dan een vloeistof waar lucht in wordt gebracht, maar hoe maak je schuim?
Schuimdesinfectie
Technieken
Er zijn verschillende technieken om van een vloeistof schuim te maken, van eenvoudig tot geavanceerd. Het meest eenvoudige hulpmiddel is apparatuur dat via een venturisysteem werkt; zoals een Birchmeier Foam-Matic of een schuimapplicator, aangesloten op een tuinslang. Ook kan een schuimpistool, gekoppeld aan een Empas spuitwagen, effectief schuim maken. Met de SMU mobiele reinigingsunit, die topschuim maakt, kan overal op het bedrijf eenvoudig en snel schuim gemaakt worden voor ‘on-demand’ reiniging en desinfectie.
De middelen Menno Hortisept Clean (reiniging) en Menno florades (desinfectie) zijn volgens Royal Brinkman zeer geschikt voor schuimtoepassing en bij toepassing blijven de kasmaterialen onaangetast.
Voor meer informatie:
Royal Brinkman
Postbus 2
2690 AA 's-Gravenzande
Tel. 0174 - 446 100
[email protected]
www.royalbrinkman.nl