Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Druivenkweker Arnold Janssen:

"Het dauwlaagje is het visitekaartje van de Westlandse druif"

Een lesje druiven telen gisteren in Het Klokhuis. Het tv-programma bracht een bezoekje aan Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight.



Na het telen van druiven tegen muren kwam de bouw van kassen op, waarmee het Westland groot werd in de druiventeelt. Op het hoogtepunt werd er per jaar 22 miljoen kilo druiven geteeld. Nu is de druiventeelt bijna verdwenen uit Nederland. Hilde en Arnold Janssen zetten het werk van hun voorouders voort. Hun biologisch dynamische druivenkwekerij in Den Hoorn is nog een van de weinig overgebleven Nederlandse druivenkwekerijen.

Arnold en Hilde vertellen alles over uitdunnen, binden, dieven en krenten. Na 9 maanden is het tijd om te oogsten. Dat moet heel voorzichtig, vertelt Arnold. "Als je het heel voorzichtig doet, blijft het dauwlaagje erop. Dat is het visitekaartje van de Westlandse druiven." Na het oogsten is het tijd om te proeven van de verschillende rassen, zoals Muscaat van Alexandrië, Leopold III en Emile Royale.

Klik hier om de uitzending terug te kijken.

Publicatiedatum: