Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van Gog Kwekerijen volgt nieuwe ontwikkelingen

Tholen - Bedrijven in de glastuinbouw hebben twee grote struggles: arbeidskosten en energie. Leon Verkoelen van Bogaerts Greenhouse Logistics: "Met dat eerste onderwerp zijn wij, als bouwer van interne logistieke systemen, heel druk. Het bevat eigenlijk alles waar wij iedere dag weer mee bezig zijn. Arbeid is schaars met als gevolg dat de kosten per arbeidsuur steeds verder stijgen. En het einde lijkt nog niet in zicht.".

Vorige week kreeg Bogaerts Van Gog Kwekerijen op bezoek in het Belgische Hoogstraten. Zij volgen de nieuwe ontwikkelingen bij Bogaerts graag op de voet. Het zijn goede bekenden van elkaar; Van Gog Kwekerijen gebruikt nu al hun schaarwagens, spuitwagens en machines om de kassen te reinigen tijdens teeltwisseling.

Deze laatste, kasreinigingsmachines worden overigens voor zowel het kasdek, teeltgoten, buis-rail systeem als het insectengaas gebruikt. Leon: "Deze machines zijn eenvoudig aan te passen op spoorbreedte. Bedrijven als Van Gog Kwekerijen, met meerdere vestigingen, verplaatsen deze machines heel makkelijk naar een andere locatie.

Van Gog Kwekerijen gebruikt Bogaerts machines zowel in hun Nederlandse als Duitse locaties én zowel voor de paprikateelt als in aardbeien-, komkommer- en tomatenteelt.

Tijdens het bezoek zijn de complete productie en assemblagelijnen bekeken inclusief een rondgang door de in aanbouw zijnde nieuwe locatie. Uitvoerig is er discussie gevoerd hoe de toekomst gezien wordt betreft gewasbescherming, oogsten en productverwerking.

Leon: "Het is erg leuk om met vooraanstaande tuinders van gedachten te wisselen. Op de hoogte blijven van wat er speelt en laten zien waar we mee bezig zijn is natuurlijk voor alle partijen een win win."


Op de foto: Frank Geudens, Niels van Vlerken, Ronnie Janssen, Leon Verkoelen en Brian Leenders

Voor meer informatie:
Leon Verkoelen
Bogaerts Greenhouse Logistics
Hinnenboomstraat 1
2320 Hoogstraten, België
Tel: +32 4721274
[email protected]
www.bogaertsgl.com