Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Laten vallen Q-status ToBRFV in VS optie voor USDA

De Animal and Plant Health Inspection Service (APHIS) van USDA herbekijkt de regels voor de bestrijding van het Tomato brown rugose fruit virus (ToBRFV). Het virus is de afgelopen jaren veel gevonden in de VS. Tot eind september wint men informatie in.

Om de Amerikaanse tuinbouw te beschermen tegen de gevolgen van het virus in de Verenigde Staten heeft APHIS een federaal bevel uitgevaardigd dat van kracht is sinds 22 november 2019 en dat de invoer van vruchten en teeltmateriaal van tomaten en paprika's, zoals planten bestemd voor het opkweken, delen en stekken van planten, en zaden beperkt.

Op 3 juni 2020 wijzigde APHIS het federale besluit om de vereisten voor fruit te verduidelijken, waarbij met name een aanvullende verklaring werd vereist voor tomaten en/of paprika's uit landen die al een fytosanitair certificaat voor deze producten moeten overleggen. Alle andere vereisten bleven ongewijzigd.

APHIS is op zoek naar wetenschappelijke informatie die meer inzicht geeft in de verspreiding van ToBRFV in de Verenigde Staten en de beste beheerpraktijken, waaronder de ontwikkeling van resistente tomatenvariëteiten voor dit virus. APHIS is ook op zoek naar informatie over de economische gevolgen van de mogelijke regelgevende opties.

APHIS overweegt drie regelgevende beleidsopties:

  1. ToBRFV als quarantaineziekte blijven reguleren, maar de invoerbeperkingen voor tomaten en paprika's voor consumptie schrappen. APHIS zou doorgaan met het reguleren van teeltmateriaal, inclusief planten en zaden, zoals beschreven in het bestaande federale invoerbesluit. APHIS blijft actie ondernemen wanneer in eigen land het virus wordt aangetroffen in zaden en ander teeltmateriaal.

  2. ToBRFV classificeren als een niet-quarantaineziekte en het federale invoerbesluit intrekken. Deze actie zou alle invoerbeperkingen voor dit virus voor vruchten voor consumptie en voor teeltmateriaal opheffen. APHIS zou niet langer actie ondernemen naar aanleiding van binnenlandse detecties van het virus.

  3. ToBRFV blijven reguleren als quarantaineziekte en de vereisten in het bestaande invoerbesluit ongewijzigd uitvoeren. APHIS zou actie blijven ondernemen als in eigen land het virus wordt aangetroffen in fruit, zaden en ander teeltmateriaal voor consumptie.

APHIS accepteert publieke feedback op de documenten op de pagina van de Stakeholder Risk Assessment Consultation.

Bron: aphis.usda.gov

Publicatiedatum: