Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
VBT-cijfers week 32

Ongeëvenaarde aardbeienprijs bij lage beschikbaarheid

Voor de derde week op rij stegen de tomatenprijzen bij het VBT een stukje. Aan het eind van week 32 betekent dat een middenprijs voor los van 88,6 eurocent en voor tros 88,3 eurocent. Ook de paprika- en komkommerprijs steeg, terwijl de aardbeienprijs een recordhoogte behaalde.

Net als bij tomaat is er ook bij komkommer op de veilingen van het Verbond van Belgische Tuinbouwcoƶperaties sprake van een prijsstijging. Aan het eind van week 32 kwam de stuksprijs hier over de hele linie op net geen 58 eurocent uit.

Ook de lage paprikaprijzen, de in week 27 een dieptepunt bereikten, hebben de weg omhoog weer gevonden. In lijn met de prijsbeweging bij het VBT van de afgelopen twee jaar is over de hele linie in week 32 een middenprijs van afgerond 1,35 euro per kilo gerealiseerd.

Voor alle drie de grote kasgroentesegment geldt hiermee dat de prijzen weer boven het vijfjarig gemiddelde liggen. Dat was dit seizoen, met vooral de afgelopen zomerweken tegenvallend weer, geen zekerheidje.

De aardbeienprijzen liggen al geruime tijd fors boven het vijfjarig gemiddelde. Ook hier kan de verklaring gezocht worden in het weer. De beschikbaarheid was de afgelopen tijd laag. In week 32 is een gemiddelde kiloprijs van ruim 6,35 euro gerealiseerd. Een ongeƫvenaarde prijs in vergelijking met de VBT-cijfers van de afgelopen 10 jaar.

Alle cijfers zijn hier na te kijken: www.vlaanderen.be/landbouwcijfers. Bekijk hier alle VBT-cijfers over week 32 voor groenten en fruit.