Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Red Harvest rust deuren uit met sensoren om nog hygiënischer te telen

Tholen - In het huidige tuinbouwlandschap heb je als groot teeltbedrijf al gauw meerdere kassen. Zo ook Red Harvest, dat in Middenmeer over vier kassen van 7,5 beschikt – twee met komkommers en twee met tomaten. In de toekomst worden dat er zelfs zes – en die kassen moet je allemaal met elkaar verbinden, waarbij je ook nog rekening moet houden met de diverse kantines. Wilfred Barendse, die de facilitaire en technische dienst bij Red Harvest coördineert, vertel hoe ze die logistieke puzzel hebben opgelost.

“Iedere tuin heeft zijn eigen kantine met een eigen ingang in hygiënesluis. Die kantines houden we dus apart. Zo gaan de werknemers van kas 4 via de trap naar kantine 4, en voordat ze terug de kas in gaan, moeten ze door een bQurius-hygiënesluis.”

Nieuwe loopdeuren
Een belangrijk onderdeel bij het completeren van die puzzel, zijn de deuren. “Vorig jaar hadden we stormschade, waarbij ook een paar deuren zijn gesneuveld.” Tijd voor nieuwe deuren dus. “We hebben toen meteen ook een nieuwe ingang gecreëerd, waarbij medewerkers door een poort moeten, en via een loopdeurtje de kas binnenkomen.” De grotere roldeuren zijn niet voor de medewerkers, maar voor de oogstkarren, spuitkar en dergelijke.

De nieuwe automatische schuifdeuren van MeerDeur van het merk Gatemaster Excel®, die het Red Harvest-team bij collega’s al in actie had gezien – zijn in meerdere opzichten bijzonder, vertelt Wilfred. “Allereerst zijn deze schuifdeuren helemaal van glas en bestickerd met ons logo. Er zit ook geen knop op om de deur te openen, maar een sensor die werkt als een drukknop; je hoeft het aan te raken – goed voor de hygiëne dus.”

Hygiënisch en efficiënt
De nieuwe deuren zorgen dus voor nog meer efficiëntie bij Red Harvest, en dat is mooi meegenomen, zeker nu ze zo veel komkommers hebben staan. “Via Growers United kwam er steeds meer vraag naar komkommers, dus nu hebben we 15 hectare staan. Het is wel een snellere teelt dan tomaten waar meer werk bij komt kijken – ringen, dunnen, blad snijden, zakken, oogsten, alles moet twee keer per week bij komkommers, tegenover één keer bij tomaten.”

Voor meer informatie:
Jelle Aalbregt
MeerDeur
Westlandseweg 11
2291 PG Wateringen
Tel: 0174 280 777
[email protected]
www.meerdeur.nl

Wilfred Barendse
Red Harvest

Tussenweg 6
1775 RK Middenmeer
Tel: +31 6 53 74 48 49
[email protected]
www.redharvest.nl