Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fri-El Green House

Areaal Strabena-tomaten breidt uit in Italië

"In januari 2024 zal onze kasteelt 30 hectare beslaan: 15 hectare winterteelt met LED-belichting en 15 hectare zomerteelt", zegt Florian Gostner, directeur van Fri-El Green House, een teeltbedrijf in de Italiaanse provincie Ferrara.

Van de 15 hectare met oogst in januari, zijn er 10 voor de teelt van cocktailtomaten, 4 voor Strabena-tomaten en de rest voor premium trostomaten.

"Door de sterke vraag op de Italiaanse markt hebben we besloten om het areaal Strabena-tomaten te verdrievoudigen", voegt marketingmanager Sandra Gostner toe. "En dankzij de aanplant van zaailingen in januari 2024 zullen we in staat zijn om de geplande resultaten in maart 2024 te behalen."

Sandra Gostner (foto Pierluigi Benini)

De trostomaat van De Ruiter heeft groene delen met een stevige trosaanhechting. De tros is erg lang. "Strabena is een premium tomaat van superieure kwaliteit, met een aantrekkelijke aardbeivorm, die zich duidelijk onderscheidt van alle andere rassen in het assortiment. De vruchten wegen 20-25 gram en hebben een hoog suikergehalte, van 8 tot 9 graden Brix, en een echt bijzondere smaak. Het vertegenwoordigt een prestigieus ras voor ons en we zijn er zeker van dat het ons veel voldoening zal geven en snel de Italiaanse markt zal veroveren."

Florian Gostner

De afzet van Strabena wordt jaarrond gegarandeerd in Italië via de belangrijkste supermarktketens, terwijl het in het buitenland wordt geëxporteerd naar Duitsland en Oostenrijk.

"We zijn begonnen met de afzet van Strabena en we hebben al veel positieve feedback gekregen, want deze premium tomaat is echt heerlijk en er is veel vraag naar", zegt verkoopmanager Davide D'Ignoto. "Hij is erg zoet, heel geurig en heeft een vorm die lijkt op een aardbei. Dat zijn allemaal eigenschappen die in staat zijn om de aandacht van de consument te trekken."

Archieffoto

"We bereiden ons momenteel voor op de aanplant van 15 hectare verschillende tomatenrassen van het merk H2Orto (trostomaten, cocktailtomaten en cherrypruimtomaten) om de Italiaanse markt in de winter van een volume te voorzien die de voorgaande jaren nooit is behaald", legt Gostner uit. "En in de eerste helft van 2023 hebben we ook het verpakte product met 40% verhoogd."

"De omzet is van 2015 tot vandaag sterk gestegen en dat komt door de continue groei van het teeltareaal en de overgang van massaproducten (klassieke trostomaten) naar premiumproducten (premium trostomaten, cocktailtomaten en cherrypruimtomaten). Terwijl de omzet in 2020 nog € 13 miljoen omzet bedroeg, ramen we voor 2023 een omzet van € 30 miljoen en een tomatenopbrengst van 13.000 ton", besluit de CEO.

Voor meer informatie:
H2Orto
Via delle Serre 1
44020 Ostellato (Ferrara) - Italië
Tel: +39 (0)533 57411
www.h2orto.it

Publicatiedatum: