Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Universiteit Maastricht krijgt all-electric kas

De Universiteit Maastricht krijgt een nieuwe kas. Het wordt een all-electric kas. De officiële starthandeling voor de bouw van de kas vond in mei plaats. De kas komt op de Brightlands Campus Greenport Venlo.

De nieuwe onderzoekskas maakt deel uit van het Brightlands Future Farming Institute, een kennisinstituut van de Universiteit Maastricht. Het instituut heeft als doel het bijdragen aan de technologische en maatschappelijke uitdagingen in de agrifood-sector door onderzoek, innovatie en kennisontwikkeling.

In de kas zijn diverse hoogwaardige kasafdelingen en klimaatkamers aanwezig om dit onderzoek te faciliteren. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van de modernste technieken voor klimaat, irrigatie en energie. Het project is bijvoorbeeld ”all electric”, deelt AAB dat in opdracht van Universiteit Maastricht het vergunningstraject heeft verzorgd, het technisch en architectonisch ontwerp gemaakt en ondersteuning gegeven bij de aanbesteding

De kas krijgt geen gasaansluiting. Hiermee is het project energetisch al klaar voor de toekomst, stelt AAB. Gedurende de uitvoeringsfase verzorgt dat adviesbureau het bouwmanagement. De uitvoering is inmiddels begonnen en het project zal eind 2023 worden opgeleverd.

Voor meer informatie:
AAB Nederland
[email protected]
www.aabnl.nl

Publicatiedatum: