Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Roestende, rottende stalen goten lekken niet meer na renovatie

In de jaren 2000 zijn er in Nederland veel kassen met daarop stalen goten gebouwd. Veel van deze goten zijn na verloop van tijd begonnen met roesten en hierna, rotten. HS Tuinbouw Service biedt een nieuwe oplossing aan om dit probleem te tackelen, en deed er afgelopen jaar voor het eerst in de praktijk ervaring mee op bij renovatie tijdens de teeltwissel bij een paprikakas.

Als gevolg van het rotten van de goten ontstaan er gaatjes in de goot. Hierdoor komt veel condenswater naar binnen wat tot vervelende lekkages leidt. De gaten worden naar mate de tijd vordert groter, wat de lekkages vervelender en schadelijker maakt.

Een oplossing voor dat probleem was er nog niet, signaleerde het kastechniekbedrijf uit Naaldwijk. Tot nu, want HS Tuinbouw Service heeft een oplossing ontwikkeld.

3 hectare gedaan, 3 te gaan
Aan het in de praktijk brengen van de oplossing gingen maanden van onderzoek en testen vooraf. In een video laat het bedrijf nu zien hoe zij roestvorming en lekkages weten te stoppen.

De video is gemaakt bij een teler in Bleiswijk. Daar renoveerde HS Tuinbouw Service afgelopen december al ruim 33.620m² verspreid over 42 goten. "Na 5 verschillende projectfases was de goot die er vooraf zeer slecht aan toe was, weer zo goed als nieuw", zegt Bernard van Hest.

Tijdens de renovatie doorliepen de specialisten de volgende stappen: verwijderen van de oude coating, ontvetten van de goten, opbrengen van witte coating op de goten, behandelen van de inham van de condensgoot met een blanke coating en tot slot afronding en oplevering.

Het resultaat van deze renovatie beviel de klant zo goed dat gedurende de aankomende teeltwisseling wederom 33.000m² op bovenstaande wijze gerenoveerd zullen worden. "Na de uitvoering van deze volgende fase zal de klant weer jaren kunnen telen onder frisse en blinkende goten!"

Voor meer informatie:
HS Tuinbouw Service
Slotenmakerstraat 15
2672GC Naaldwijk
0174-501368
[email protected]
www.hstuinbouwservice.nl

Publicatiedatum: