Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Energie-update: Gasprijs zakt nog ietsje verder

De TTF-gasprijs voor de korte termijn is maandag nog iets verder gezakt. Niet meer zo hard als eind vorige week, maar er ging wel weer 60 eurocent van prijs voor 1 megawattuur gas af. Daarmee kwam de prijs voor een julicontract uit op 31,975 euro per megawattuur.


TTF-gasprijs julicontract t/m 26 juni 2023. Klik hier voor actuele cijfers.

Voor komende winter schommelt de prijs rond de 50 euro per megawattuur. De prijs voor het contract 'winter 2023' ligt onder die grens van 50 euro, op 49,230 euro per megawattuur op de vroege dinsdagochtend.

Bij RTL Z mocht Hans van Cleef van Publieke Zaken uitleggen wat het effect van de 'Wagner-muiterij' op de gasprijzen is. In een themarapport legt het team Energy Research Strategy ook uit wat het effect van natuurfenomeen El Niño op de energiemarkten is.

Duitsland wil gascentrales bouwen voor elektriciteitsopwek om sluiting van kolencentrales op te vangen. Van Europa mag dat niet, meldt Handelsblatt.

wijst op LinkedIn op een extreme energiesituatie in Duitsland afgelopen zondag. De flexibiliteit van het energiesysteem werd getest in de omschakeling van groene energie naar gas bij de overgang van dag naar avond. Het resultaat: hele hoge Intradayprijzen.

De NOS schrijft over de twijfels die de Europese Rekenkamer heeft over de haalbaarheid van de EU-klimaatdoelen. Het is onzeker of het de Europese Unie gaat lukken om de uitstoot van broeikasgassen in 2030 te hebben teruggebracht met 55 procent ten opzichte van 1990, concluderen de rekenkundigen in een doorlichting van de klimaat- en energiedoelstellingen van de EU.

In een nieuwe post op Twitter wijst Martien Visser, hoogleraar energietransitie bij Hanzehogeschool, erop dat meer opwek van hernieuwbare elektriciteit de prijs van elektriciteit drukt.