Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Petitie biopartijen tegen wetswijziging veredelingstechnieken

Als de plannen van de Europese Commissie doorgaan, komt er begin juli een voorstel voor de herziening van de regels voor nieuwe veredelingstechnieken. Daarom zijn tegenstanders uit de biologische een petitie gestart, waarmee ze onder meer de opmars van Crispr-Cas willen tegenhouden. Begin juli wordt in de EU voorgesteld om het gebruik van de gentechniek niet te vermelden op etiketten.

Greenpeace, Bionext, Caring Farmers, Stichting Demeter, Demeter International, Groenboerenplan, Stichting Zaadgoed en Stichting Warmonderhof willen de wetswijziging tegenhouden. Bij 40.000 handtekeningen komt het onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer. Daarnaast worden er 150.000 ansichtkaarten verspreid ter attentie van Minister van Landbouw, Natuur en Milieu, Piet Adema, om zijn aandacht te vragen voor de volgens de biopartijen 'dringende situatie.'

Als besloten wordt Crispr-Cas niet meer onder regelgeving voor GMO te scharen, betekent dat er voor gewassen gemodificeerd met deze techniek geen verplichte risicoanalyse en etiketteringsplicht meer nodig is. Daardoor kunnen deze gewassen onzichtbaar in de productie- en voedselketen terecht komen, stellen de biopartijen.

Publicatiedatum: