Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Signify, 80 Acres Farms en Siemens gaan ervoor

“De verticale landbouw moet als sector volwassen worden"

Signify gaat samenwerken met 80 Acres Farms en Siemens om vertical farming wereldwijd uit te breiden. ”Wij zien een toekomst voor ons waarin verticaal telen bijdraagt aan een gezondere levensstijl voor consumenten over de hele wereld. Door onze samenwerking met 80 Acres Farms en Siemens geven we het landbouwconcept een compleet nieuwe dimensie,” aldus Ellis Janssen, Global Director City Farming bij Philips Horticulture LED Solutions.

Signify onderbouwt de uitbreiding aan de hand van de volgende drie punten:

  • Wereldwijde schaalvergroting van verticale tuinbouw belooft gezonder, verser en duurzamer voedsel voor mensen over de hele wereld
  • Samenwerking bundelt de innovatieve krachten van 80 Acres Farms, Siemens en Philips Horticulture LED Solutions
  • Meer standaardisatie, digitalisering en automatisering bevorderen wereldwijde schaalvergroting

Kennisdeling en samenwerking sleutel tot succes
Het zorgen voor voldoende voedsel voor de toekomst is één van 's werelds grootste uitdagingen. De wereldbevolking groeit snel en raakt steeds meer verstedelijkt, terwijl klimaatverandering de teeltomstandigheden minder voorspelbaar maakt. Verticale landbouw kan de manier waarop men de wereld van voedsel voorziet verbeteren. Het kan zorgen voor een betrouwbare productie van gezonde voeding die dichtbij de consument wordt geproduceerd.

Maar vertical farming is een relatief nieuwe en nog altijd kleine industrie. Om het potentieel van de volgens de samenwerkingspartners 'revolutionaire manier van telen' te kunnen benutten, zijn er meer commercieel succesvolle landbouwbedrijven en een wereldwijde schaalvergroting nodig. "Succesvolle wereldwijde groei vereist een grotere diversiteit en uniekheid van producten die waarde toevoegen aan de dagelijkse kost van de consument, zoals nieuwe gewassoorten en verhoogde voedingswaarde."

“De verticale tuinbouw moet als sector volwassen worden,” zegt Ellis Janssen. ”Om op te schalen hebben we geïntegreerde teeltsystemen nodig met meer standaardisatie, automatisering en digitalisering, om zo meer efficiëntie te bereiken. Deze bundeling van krachten tussen de drie partijen maakt kennisdeling en samenwerking mogelijk, wat de sleutel is tot succes.”

80 Acres Farms en Philips Horticulture LED Solutions: partners in groei
Met het hoofdkantoor in Ohio (VS) is 80 Acres Farms één van de pioniers in vertical farming en één van de eerste bedrijven die de stap naar schaalvergroting heeft genomen. In 2016 opende het bedrijf zijn eerste R&D-locatie, ondersteund door de knowhow van de in Nederland gevestigde technologie-dochter Infinite Acres.

De samenwerking tussen Philips Horticulture LED Solutions en 80 Acres Farms begon in 2017. ”Iedereen kan indoor telen, maar tot voor kort hebben maar weinigen erbij stilgestaan hoe het verticale telen van planten schaalbaar en winstgevend kan worden gemaakt,” verklaart Tisha Livingston, medeoprichter van 80 Acres Farms en CEO van Infinite Acres, het in Nederland gevestigde technologische dochterbedrijf. ”Om zover te komen, was een gerichte en langdurige samenwerking nodig met enkele van de beste technologiebedrijven ter wereld.”

Philips Horticulture LED Solutions leverde kennis over het belichten van planten, het effect daarvan, het afstemmen van belichting op klimaat- en irrigatiestrategieën en over opbrengstvoorspellingen. Tevens ontwikkelde Philips Horticulture LED Solutions speciaal op Infinite Acres afgestemde lichtrecepten.

Sinds 2016 heeft 80 Acres Farms elk jaar nieuwe faciliteiten geopend, waarbij steeds nieuwe gewassoorten en automatiseringsniveaus geïntroduceerd werden. Technologie en bedrijfsgroei op deze schaal hebben een snelle en steile leercurve. Plantgroei, irrigatie, klimaatbeheersing en belichting vereisen allemaal de nieuwste specialistische kennis. ”Wij geloven in een intensieve samenwerking met onze partners, zonder eigenbelang,” aldus Tisha. ”Daarom investeren we in langdurige, zeer samenwerkingsgerichte relaties.”

Meer technologische kracht van Siemens
Om kosten en productieprocessen te optimaliseren, moeten vertical farms hun bedrijfsprocessen digitaliseren en automatiseren. Maar veel bedrijven worstelen hiermee. Door de snelle technologische veranderingen en beperkte standaardisatie is het moeilijk om hoogwaardige data te verzamelen uit systemen die de vereiste mate van transparantie bieden voor verschillende werkprocessen.

De samenwerking met Siemens, een technologiebedrijf en leverancier van automatisering en industriële software, maakt een snelle wereldwijde schaalvergroting mogelijk voor 80 Acres Farms. Met de kennis en ervaring die is opgedaan in een grote hoeveelheid verschillende industrieën, levert het Xcelerator open data platform van Siemens de benodigde technologie en het ecosysteem voor digitalisering, automatisering en standaardisering in de hele keten.

”Open ecosystemen zijn van groot belang om de volgende stappen naar een autonome teelt te zetten,” zegt Rick Schneiders, Head of Global Business Development for CEA bij Siemens. ”Bij digitalisering is samenwerking cruciaal voor het versterken van elkaars bedrijfsmodellen en het creëren van slimme, schaalbare systemen. We kunnen de sector veranderen met open platforms waarin bedrijven de koppen bij elkaar steken. Door samen te werken met pioniers als 80 Acres Farms en Philips Horticulture LED Solutions kunnen we de standaarden definiëren die nodig zijn om slimme indoor teeltoplossingen op grotere schaal toe te passen.”

Signify is op de GreenTech Amsterdam aanwezig op stand 01.620.

Voor meer informatie:
Publicatiedatum: