Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oogstrobot aardbeien klaar voor marktintroductie: Robot wisselt inmiddels autonoom van rij

"We hebben de clusternavigatie verbeterd voor moeilijkere situaties, zoals het navigeren door krappe ruimtes. We hebben ook het plukaspect verbeterd," zegt Hannah Brown, chief communications officer bij Organifarms, in een update over robot Berry.

Organifarms onthulde Berry, haar aardbeienoogstrobot, op GreenTech in 2022 en won daarmee de GreenTech Innovation Award in de 'Concepten' categorie. Sindsdien heeft het bedrijf voortdurend gewerkt om de robot te verbeteren en een minimaal werkbaar product te ontwikkelen. Zoals Hannah uitlegt, beweegt de robot nu sneller, maar loopt deze nog niet op zijn definitieve snelheid; dit alles wordt deze winter geoptimaliseerd. Berry heeft nu ook een verbeterde opslagcapaciteit en kan vier kratten (tot 20 kg fruit) opslaan voordat hij zijn lading afgeeft. Het bedrijf blijft de navigatievaardigheden van de robot ontwikkelen om ervoor te zorgen dat hij effectief tussen de bladeren kan bewegen om fruit te oogsten zonder de stengels of bladeren te beschadigen.

"Onze robot kan nu autonoom van rij veranderen, wat bij de introductie niet mogelijk was. We werken nog aan de pluksnelheid en streven naar 10 kg per uur, inclusief de rijtijd en het verwisselen van kratten. En onze accu zal 12 uur energie leveren," legt Hannah uit.

Samenwerking met Delphy en eerste klanten
Organifarms heeft samengewerkt met Delphy om 'Berry' gedurende een heel seizoen te testen, met verschillende aardbeienrassen. Dit maakte deel uit van een groter project met verschillende partners, die de productie van altijd dragende rassen wilden optimaliseren via automatisering. Het bedrijf voert nog steeds proeven uit in Duitsland en nodig iedere teler die geïnteresseerd is van harte uit. Voor wat de rest betreft, is Organifarms klaar om de robot in 2023 op de markt te brengen en heeft het haar eerste klanten al binnengehaald.

Voor meer informatie:
Organifarms
www.organifarms.de