Tholen - Een bijzonder gezelschap gisteren bij Van Gelder in Ridderkerk: alle telers van de groep Dutch Specials - een samenwerking tussen telers van bijzondere groenten - waren door Gerrit van Gelder uitgenodigd in het Experience Center om ervaringen met elkaar te delen. Alle telers hadden hun bijzondere producten meegenomen, waar ter plekke door een chef-kok gerechtjes van werden gemaakt.
"De telers van Dutch Specials hebben stuk voor stuk prachtige, unieke producten. Onze missie is om Nederland gezonder te laten eten en meer groenten op het bord te krijgen. Maar dat kan ik niet alleen, door samen te werken kunnen we veel grotere stappen zetten. Met de producten van Dutch Specials kunnen we binnen Van Gelder verder met productontwikkeling en onze missie om een gezonder bord neer te zetten. Het is belangrijk om samen met partners door heel de keten kennis te delen om vooruit te komen", benadrukt Gerrit.
Radijsteler Dennis Grootscholten van Daily Fresh Radish
"Wij brengen telers en klanten met elkaar in verbinding en realiseren de hoogste omloopsnelheid in de markt. Wij hebben klanten in de gehele keten, waar we ook weer informatie van terug ontvangen. Dit is waardevolle informatie voor deze telers om mee te nemen in hun productontwikkeling. Ook de zaadveredelaars nemen we hier nadrukkelijk in mee. Ik denk dat het voor iedereen een vruchtbare bijeenkomst is geweest”.
Sla-teler Chris Noordam van TopKrop
Het levende voorbeeld van de samenwerking was aanwezig in de persoon van Marcel Kers van PlantLab. Dit jaar is door PlantLab flink geïnvesteerd in nieuwe Plant Productie Units (PPU’s) op de productielocatie van de verticale teeltspecialist in Amsterdam, waardoor er op dit moment op een oppervlakte van 2.600 m2 het indoor assortiment van Van Gelder geteeld wordt.
Marcel Kers, Plantlab
“Samenwerken is niet alleen praten, maar ook gewoon doen. Hier hebben we twee PPU’s staan waar we nieuwe producten testen en het proces aan onze afnemers tonen, als we tevreden zijn over de resultaten kan het in Amsterdam op grote schaal worden geproduceerd. Dankzij deze uitbreiding is de productie opgeschroefd naar 3.500 kilo per week.”
Klik hier voor de fotoreportage
Foto's: Daan Sturm
Voor meer informatie:
Gerrit van Gelder
Van Gelder Groente en Fruit
Krommeweg 10
2988 CB Ridderkerk
+31 (0)6 17 94 65 50
[email protected]
www.vangeldernederland.nl