Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Infarm steekt geld in onderzoek naar tomatenteelt

Infarm gaat samenwerken met Wageningen University & Research. Het wereldwijde cloudnetwerk voor vertical farming en de universiteit gaan samen bestuderen en evalueren hoe de productie van verticaal geteelde hydrocultuurtomaten kan worden geoptimaliseerd met maximale smaak, voedingswaarde en opbrengst.

Infarm dekt de totale kosten die nodig zijn om in de komende vier jaar drie met elkaar samenhangende projecten te voltooien, waarbij twee promovendi en één postdoc aan WUR worden gefinancierd. Daarnaast gaat het Crop Genetics-team van Infarm een basis vestigen op de campus van WUR in Foodvalley, dat bekend staat als het hart van de agrotechinnovatie in Europa.

"Dit onderzoeksprogramma zal nieuwe kennis opleveren van de wisselwerking tussen planten en hun omgeving, plantenfysiologie, mathematische modellering en sensortechnologie", aldus prof. dr. Leo Marcelis, hoofdonderzoeker en leerstoelhouder Tuinbouw en Productfysiologie aan WUR. "Voor Wageningen University & Research vormt deze samenwerking met Infarm een prachtige kans om experimentele resultaten toe te passen in de praktijk, omdat de onderzoeksomgeving tegelijk ook de teeltomgeving vertegenwoordigt. Ons doel is om de gegevens en kennis die Infarm en WUR samen verzamelen breed toepasbaar te maken om zo de opbrengst en kwaliteit in de tomatenteelt direct te verbeteren, terwijl tegelijk wordt bespaard op hulpbronnen als water en energie. Dat heeft enorme implicaties voor de verticale-landbouwsector als geheel."


Leo Marcellis

Cloudnetwerk
Infarm heeft in Noord-Amerika, Azië en Europa al meer dan 1400 vertical farms opgezet in winkels en ’Infarm Growing Centers’. Deze vertical farms zijn met elkaar verbonden via een cloudnetwerk. "Infarm zet zich in om de miljarden datapunten die ons cloudnetwerk voor verticale landbouw genereert te gebruiken om ons portfolio van verkoopbare gewassen snel uit te breiden en een zo breed mogelijk scala aan groenten- en fruitsoorten te verbouwen", zegt Guy Galonska, medeoprichter en Chief Technology Officer van Infarm.

Volgens Galonska vormen lokaal en duurzaam geteelde tomaten en andere vruchtgroenten een enorme groeikans voor zowel Infarm als de sector als geheel. "Door samen te werken met de gerenommeerde leerstoelgroep Tuinbouw en Productfysiologie van WUR haakt Infarm aan bij het wereldwijd toonaangevende centrum voor innovatie en onderzoek in de tuinbouw. In nauwe samenwerking met de onderzoekers van WUR gaat het Crop Science-team van Infarm op zoek naar manieren om de totale teeltkosten te verlagen en tegelijkertijd de kwaliteit van de tomaten in de Infarm Growing Centers te verbeteren. Het doel is de consument tomaten van topkwaliteit te bieden met een betere smaak, meer diversiteit en een hogere voedingswaarde tegen een betaalbare prijs, lokaal geteeld, het hele jaar door."


Guy Galonska

Meer producten
"In de komende jaren zullen consumenten een veel breder scala aan Infarm-producten kunnen kopen, zoals tomaten, aardbeien, paprika’s en champignons", vult Pavlos Kalaitzoglou aan. Deze WUR-alumnus is Director of Crop Science bij Infarm. "Dit is nog maar het begin van het partnerschap van Infarm met Wageningen University & Research. Wij streven naar een nauwe samenwerking met de faculteit en postdoctorale staf van de WUR in een aantal bijzonder interessante projecten. Samen met ons groeiende Crop Genetics-team in Wageningen zullen zij met dit werk de weg vrijmaken voor Infarm om diverse gewassen te verbouwen, waaronder basisgewassen zoals granen of rijst. Dit zijn gewassen die nog niet eerder op grote schaal zijn geteeld in de verticale landbouw."

Tomatenonderzoek
Het onderzoeksprogramma van Infarm en Wageningen University & Research bestaat uit drie onderling verbonden onderzoeksprojecten, elk uitgevoerd door een WUR-promovendus of -postdoc. Bij het werk worden moderne sensoren en scanners gebruikt om de groeisnelheid, gezondheid en het voedingsstoffengehalte van de tomaten te evalueren.

In twee projecten wordt onderzocht hoe efficiënt tomaten in een hydrocultuursysteem licht opvangen en verdelen. Dat zal gebeuren met een innovatieve 3D-scanningprocedure. Door te kijken naar de fysieke eigenschappen van de tomaten, de optimale hoeveelheid licht en andere factoren, kan Infarm hiermee de tomatenproductie in zijn grootschalige verticale teeltfaciliteiten op wereldwijd niveau opvoeren om te voldoen aan de vraag van de consument naar jaarrond verse tomaten.

In de afgelopen jaren is Infarm enorm gegroeid. Het bedrijf is momenteel aanwezig in elf landen in Noord-Amerika, Europa en Azië. De gewasportfolio van Infarm bevat meer dan 75 producten. Momenteel oogst het bedrijf maandelijks meer dan een miljoen gewassen en dit aantal neemt nog toe, terwijl het 95 procent minder land en 95 procent minder water gebruikt dan bij grondgebonden landbouw, 90 procent minder transportkilometers nodig heeft en geen chemische gewasbeschermingsmiddelen gebruikt. Tot op heden heeft Infarm in het kader van zijn activiteiten al meer dan 60.000.000 liter water en 60.000 vierkante meter grond bespaard.

Voor meer informatie:
Infarm
www.infarm.com 

Publicatiedatum: