Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlandse cannabispilot door de ogen van een teler

De gesloten cannabisketen in Nederland wordt met interesse in de gaten gehouden, niet alleen door de Nederlanders zelf maar ook door internationale bedrijven. Net als bij elke nieuwe keten die ontwikkeld wordt, zijn er moeilijkheden met betrekking tot onder meer het aanmeldingsproces. Een van de toelaten bedrijven in het experiment, Cannamax, reflecteert op het proces. 

Cannamax wil in de gemeente Lingewaard aan de slag met hun teelt. "Er is wat vertraging," vertelt Derk Wisman, mede-oprichter van Cannamax. "Er zijn wat mensen in de gemeenschap die zich zorgen maken over stankoverlast en criminaliteit."

Experiment met indoor geteelde cannabis voor de gesloten keten
Cannamax wil cannabis telen in een indoor faciliteit. "We hebben besloten om indoor te gaan telen door twee redenen. We willen de hoogste kwaliteit produceren en we zijn ervan overtuigd dat dat alleen kan met indoor teelt. Daarnaast kunnen we zo het risico op criminaliteit beperken, beter dan in een glazen kas."

Derk is ook de oprichter en directeur van een groothandel in professionele veiligheidssystemen voor bijvoorbeeld defensie, dus hij weet goed wat er voor nodig is om een ruimte te beveiligen. Door zijn ervaring begrijpt hij de verschillende aspecten van de cannabisteelt goed en weet hij ook hoe de aanbestedingsprocessen werken.

"In de beveiligingsmarkt kunnen aanbestedingsdocumenten 200 tot 400 pagina's lang zijn," merkt hij op. "Je moet heel specifiek zijn in wat je moet indienen. Onze kennis over die processen heeft erg geholpen met het aanvraagproces voor cannabis. De grootste uitdaging voor ons was om alle informatie over ons plan in 40 pagina's te proppen voor de aanbesteding. Tegelijkertijd snap ik heel goed dat het invullen van dit document een uitdaging is geweest voor mensen die daar niet zoveel ervaring mee hebben, omdat het vrij open vragen zijn. Het document bestaat uit vier onderdelen, elk met specifieke vragen en die mochten vrijelijk ingevuld worden. Als het bijvoorbeeld aankomt op het kwaliteitsniveau van de productie, mag je aangeven hoe je dat doet. Wij gaan er zelf vanuit dat er maar één kwaliteitsniveau is en dat is de hoogste kwaliteit."

Derk en Cannamax willen volgend jaar herfst beginnen met de productie. "Misschien iets eerder of later, maar als het merendeel van de deelnemende bedrijven succesvol zijn, zal de markt open zijn en dat leidt weer tot veel mogelijkheden."

Voor meer informatie:
Cannamax NL
[email protected] 
cannamaxnl.com