Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Proef met autonome groenteteelt loopt beter dan verwacht

Op dit moment loopt in Japan een proef met autonome groenteteelt. "De proef, uitgevoerd door Delphy, loopt boven verwachting," zo vertelt Aad van den Berg, managing director bij het kennisbedrijf, aan Innovation Quarter. 

Voor de proef is software gebruikt die is ontwikkeld samen met software-ontwikkelaars van buiten de sector. Op die manier wil men profiteren van kennis van andere sectoren. 

De groentekas wordt volledig aangestuurd door software. "Momenteel werken we aan het finetunen van de instellingen van bijvoorbeeld de CO2, de bevochtiging en het luchten. Op korte termijn hopen we te starten met pilots in Nederland, in nauwe samenwerking met een aantal telers.” 

Acceptatie
Of de software zoals die nu in Japan draait ook hier snel op de markt komt, weet Aad niet. “We willen eerst zelf volledig overtuigd zijn van de werking. In Japan draait de software goed, maar dat is misschien niet goed genoeg voor Nederlandse telers. En de acceptatie bij Nederlandse telers is voorzichtiger dan die van telers in het buitenland. Dat komt door de hoge mate aan kennis in Nederland. Daarbij zijn we ons heel bewust dat de software direct effect heeft op de bedrijven van de telers die ermee werken. Je zou kunnen zeggen: we spelen met hun geld. Dat moet je heel serieus doen.” 

Delphy werkt in totaal in vier teelten aan digitalisering in het innovatieprogramma AgriTech van Innovation Quarter. Daarin kunnen Zuid-Hollandse bedrijven tot 21 juni 2021 een innovatievoucher tot maximaal 100.000 euro aanvragen om een nieuwe technologie te valideren.

In het geval van Delphy dus autonoom telen in momenteel de volgende vier gewassen: tomaat, komkommer, chrysant en aardbei.

Bron: Innovation Quarter

Voor meer informatie: 
Delphy 
www.delphy.nl  
[email protected]   

Publicatiedatum: