Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ook in reststromen nog gezonde voedingsstoffen?

Bevatten reststromen van groenten- en fruitverwerkers nog bioactieve stoffen? Over die vragen buigen onderzoekers zich in het Interreg project SUN – Sustainable and Natural side streams. 

Bij de productie van onze convenience producten komen veel reststromen vrij. Denk o.a. maar eens aan schillen van wortels of de kapjes van de tomaat. Allemaal voedselresten die nu worden afgevoerd. Door het maken van (bewaarbare) halfproducten van deze reststromen, kunnen deze producten op een later tijdstip weer in de voedselketen worden ingezet.

Om waardevermeerdering van de reststromen mogelijk te maken worden veiligheidsproblemen rondom contaminatie, allergenen, opslag- en transportcondities onderzocht. 

Het project loopt nog tot 30 juni 2022 en meer informatie kan worden gevonden via SUN Projekt - Hochschule Niederrhein (hs-niederrhein.de)

Bron: Brightlands

Publicatiedatum: