Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikaans bouwbedrijf groeit flink met tuinbouwovernames

Het Amerikaanse beursgenoteerde bouwbedrijf Gibraltar Industries heeft met de overname van zes tuinbouwbedrijven een belangrijke positie verworven in de Noord-Amerikaanse markt. 

Vanaf 4 mei 2021 opereren zij op de markt onder één naam: Prospiant. Prospiant-groepsvoorzitter Mark Dunson: "Met de introductie van ons nieuwe merk Prospiant brengen we al onze ervaringen samen om klanten op alle fronten van dienst te zijn."

Deze nieuwe onderneming verenigt de producten en diensten van Apeks Supercritical, Delta Separations, Nexus Greenhouse Systems, Rough Brothers. (RBI), Tetra, en ThermoEnergy Solutions (TES). Dunson: "We zijn een lokale speler die tientallen jaren kennis samenbrengt om de groeiende CEA-markt voor het telen van groenten en fruit te helpen en tevens een leverancier van kassen op maat voor onderzoek, onderwijs en retail. We zijn ook de enige leverancier van grond-naar-olie cannabis ecosystemen wereldwijd met technologieën voor de teelt, extractie en verfijning van cannabinoïden."

Overnames voor groei
In de afgelopen 6 jaar is het gerenommeerde, in de VS gevestigde bouwbedrijf Gibraltar uitgegroeid tot een belangrijke speler in de glastuinbouw. Het begon al in 2015 met de overname van Rough Brothers, een in de VS gevestigde ontwerper en installateur van kassen en bijbehorende besturingssystemen. De RBI-groep van bedrijven omvat ook Linx, National Greenhouse, Delta T Solutions, XS Smith en Golden Pacific Structures.

Dunson: "We hebben de Noord-Amerikaanse groei van de kasteelt gezien en de voordelen die het oplevert voor consumenten: het verminderen van de impact op het milieu, het gebruik van natuurlijke hulpbronnen en de transportkosten. Dat was een belangrijke reden voor ons om in te stappen."

Ook legalisering van cannabis hielp mee. "Dit is een tweede belangrijke ontwikkeling waardoor een natuurlijke reeks farmaceutische opties mogelijk werd. Wij geloven dat deze nieuwe bedrijven kunnen profiteren van de kennis over indoor telen, bovenop de standaard kassenbouwbusiness."

Tussen 2015 en vandaag hebben ze hun bereik in de tuinbouwsector uitgebreid met de overname van Nexus Corporation, een in Colorado gevestigde ontwerper en fabrikant van kassystemen met een sterke positie in traditionele gewassen en in de zich nieuw ontwikkelende cannabismarkt, en Thermo Energy Systems, een in Canada gevestigde leverancier gespecialiseerd in de grootschalige teelt van gewassen. "De overname van drie bedrijven afkomstig uit verschillende markten geeft ons een brede basis om klanten te adviseren en te helpen met de best passende oplossingen."

In de cannabismarkt heeft het bedrijf verder voet aan de grond gekregen: met de opstart van Tetra Indoor Grow, (volledig geïntegreerde indoor cannabisteeltsystemen), de overname van Delta Separations, een in de VS gevestigde leverancier van ethanol- en oplosmiddelextractiesystemen en raffinagetechnologieën en de overname van Apeks Supercritical, dat CO2-extractietechnologieën aanbiedt.

Inmiddels kan Prospriant een compleet portfolio van bedrijven en ervaringen aanbieden. "Als collectief zijn we meer dan als individuen. Als aanbieder van complete oplossingen in gecontroleerde teelt stellen we klanten in staat hun bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Bij het bouwen van een kant-en-klaar teelt- en extractiebedrijf kunnen we helpen met de planning en het ontwerp van de faciliteit, de technologie, de constructie en de integratie van de hele faciliteit. Wanneer de klant op de eerste dag van de exploitatie het gebouw betreedt, is het klaar."

Dunson legt uit dat dit de investeerders die interesse tonen in de tuinbouwsector kan helpen, omdat ze snel aan de slag willen en op zoek zijn naar een lokale, financieel stabiele, full-service partner. "Onze specialisten kunnen klanten een kant-en-klaar pakket bieden, van plant tot product, om risico's te beperken en het rendement op de investering te maximaliseren. Ook worden de multi-state operaties die worden opgezet in de cannabissector uniformer in hoe ze denken over hun technologische keuzes. Met een breed bereik kunnen we hen helpen."

Voor meer informatie:
Prospiant
5513 Vine St,
Cincinnati OH 45217, VS
[email protected] 
www.prospiant.com 

Publicatiedatum: