Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Delhaize verandert naam voor een maand in 'Belhaize'

Delhaize bedankt 1 maand lang Belgische leveranciers met verandering van de naam in Belhaize.

Delhaize merkt dat de vraag naar Belgische producten in 2020 met meer dan 15 % is gestegen.

Delhaize trekt daarom resoluut de kaart van de Belgische producten. Maar liefst 70 % van het assortiment in een Delhaizewinkel is van Belgische origine.

70%: dat is het percentage van producten met een Belgische origine in de winkels van Belhaize. Sinds 1867 geeft Belhaize zoveel als mogelijk prioriteit aan Belgische producten. Meer en meer merkt Delhaize dat de klanten hier ook expliciet naar vragen. Zo tonen recente cijfers dat de aankoop van Belgische producten met meer dan 15 % is gestegen in 2020. De Covid-crisis heeft hierbij duidelijk als accelerator gewerkt.

De redenen waarom de klant hiervoor kiest, liggen voor de hand: kwaliteit, smaak, variatie, transparantie, duurzaamheid en de ondersteuning van de lokale economie. Volgens een onderzoek van Fairtrade van april 2020 geeft 42 % van de Belgen aan dat ze in de toekomst meer en meer bewust lokaal en Belgisch willen consumeren. En die boodschap is wel degelijk aangekomen bij Belhaize.

"Groenten en fruit, vlees, zoete en hartige kruidenierswaren, bieren,... België is rijk aan producten met een uitmuntende smaak en kwaliteit. Daarom kiest Delhaize resoluut voor producten van Belgische origine, op voorwaarde dat er voldoende volume beschikbaar is voor alle 763 Belgische winkels. Het seizoen speelt hier ook een grote rol. Voor bepaalde categorieën kopen we enkel aan in België zoals bio-eieren, kalfsvlees, prei, witloof, … Voor sommige producten is er helaas geen Belgisch alternatief in voldoende volume. Denk maar aan exotisch fruit, Franse wijnen", aldus de supermarktketen. 

Win-win voor iedereen
Lokaal consumeren heeft heel wat voordelen voor iedereen. In de eerste plaats kan de klant zo rekenen op verse producten. Maar er is uiteraard ook een economisch aspect:  de Belgische aankopen van Belhaize vertegenwoordigen namelijk een bedrag van 3 miljard euro per jaar. Een bedrag dat zo terugvloeit naar de lokale Belgische economie. Door met Belgische producenten te werken, kunnen er ook tenslotte kortere circuits en rechtstreekse relaties worden opgezet om de leveranciers zo een beter inkomen te garanderen.

Belhaize wil kansen creëren, ook voor lokale ondernemers. Er zijn tientallen voorbeelden van kleine producenten die dankzij Belhaize de mogelijkheid hebben om verder door te groeien en hun dromen waar te maken, met respect voor hun visie en hun authenticiteit.

Klassiekers maar ook innovaties
Mensen associëren Belgische producten vaak met klassiekers : witloof, appels, streekbieren, koekjes,…  Maar vaak zijn er ook verrassende Belgische producten waar niemand van verwacht had dat ze ook bij ons geproduceerd worden. Belhaize wil meer dan ooit deze ondernemers ondersteunen en die innovaties in onze winkels lanceren. Zo hebben we al een uitgebreid gamma van kwaliteitsvolle Belgische wijnen en binnenkort zullen we in primeur Belgische thee aanbieden.

In september lanceert Belhaize namelijk een exclusieve samenwerking met LocalTea. Deze onderneming zal binnenkort een theeplantage opzetten in Loenhout in België. Vanuit kwaliteitsstandpunt is dit een revolutie want de thee zal veel verser zijn omdat hij rechtstreeks in België wordt geproduceerd en onmiddellijk wordt geleverd.

Lokale producten voor een duurzamere wereld
Dankzij dit Belgische assortiment kan Belhaize ook haar CO2 -voetafdruk verder beperken dankzij de kortere afstanden die worden afgelegd van de producent tot de distributiecentra. Dit is één van de vele inspanningen van de retailer op dit gebied binnen het duurzaamheidsprogramma Lion’s Footprint. En met succes want vanaf dit jaar zijn al onze 763 winkels CO2 neutraal.

1600 Belgische leveranciers in de kijker zetten
"Onze Belgische leveranciers verdienen meer dan ooit deze aandacht. De ganse maand mei zullen onze 1600 Belgische producenten nog meer dan anders in de kijker staan in onze winkels, op onze website en in al onze media. Deze ambachtslui, landbouwers en andere gepassioneerde Belgische producenten zijn ook te vinden in het Delhaize-magazine. In de winkel zelf zullen deze producten naar voor worden geschoven. Om dit extra te benadrukken zal Delhaize dus even Belhaize worden. Niet alleen ons logo verandert, ook enkele verpakkingen zullen tijdelijk andere logo’s krijgen om deze lokale verankering extra te benadrukken", zegt Delhaize. 

Bron: Delhaize

Publicatiedatum: