Veertien samenwerkende partners hebben de handen ineen geslagen om de leercultuur binnen organisaties te blijven stimuleren. Dit gebeurt via de subsidie NL leert door. Hiermee kan Inholland Academy nu tijdelijk het scholingsprogramma ’Sensorisch Onderzoek en Kwaliteitscontrole' gratis aanbieden.
De post-hbo cursus Sensorisch Onderzoek en Kwaliteitscontrole behandelt in 2,5 dag de basiskennis voor het inzetten van sensorisch onderzoek voor kwaliteitscontrole in de voedingsmiddelenindustrie.
Aan bod komen onderwerpen als het definiëren van sensorische kwaliteit en sensorische specificaties, de belangrijkste sensorische testen die gebruikt kunnen worden in de kwaliteitscontrole, toepassing van instrumentele waarnemingen aan de productielijn, het definiëren van moeilijk waar te nemen attributen zoals bijvoorbeeld crispness, crunchiness, kleur en geur, gegevensverzameling en datarapportage.
Het programma start op dinsdag 11 mei en wordt deels online, deels op Inholland Delft verzorgd.
bron: Hogeschool Inholland