Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe studie toont aan waarom aardbeien koel bewaard moeten worden

Als aardbeien warmer wordt, verliezen zij een deel van hun suikers, vitaminen en antioxidanten en kunnen ze gemakkelijker kneuzen en bederven, ontdekten Amerikaanse onderzoekers. Zij tonen in een nieuwe studie aan waarom aardbeien gekoeld bewaard moeten worden. 

De resultaten publiceren ze deze zomer in het Journal of Food Engineering

Transportfocus
Voor de studie plaatsten de onderzoekers elektronische thermometers om de temperaturen in pallets met aardbeien te volgen van de oogst tot de supermarkt. De thermometers registreerden de temperaturen in de pallets en stuurden ze door via mobiele telefoons.

De onderzoekers vonden de locaties in de toeleveringsketen waar de temperaturen te warm waren. Soms was dat tijdens het vervoer of in opslagplaatsen, dan weer bij het lossen en de opslag en in enkele gevallen bij de uitstalling in supermarkten.

Aan de hand van de resultaten van de transportstudies deden de wetenschappers proeven met aardbeien in het laboratorium van Brecht aan de University of Florida in Gainesville. Daar bootsten de onderzoekers transportscenario's na en controleerden zij de kwaliteit van het zachtfruit. Op die manier konden de onderzoekers de negatieve effecten op aardbeien vaststellen op het moment dat de koudeketen wordt verbroken.

De gegevens van de studie kunnen telers, transportbedrijven en supermarkten informeren over wat ze kunnen doen om de temperaturen in de toeleveringsketen laag te houden.

Voor meer informatie: blogs.ifas.ufl.edu

Publicatiedatum: