Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Detaillisten moeten meer bij elkaar afnemen"

AGF-versspecialist Groenhuis levert ook traiteursdiensten

Tholen - Johan Wuyts, eigenaar van verswinkel en traiteur Groenhuis uit Heist-op-den-Berg begon jaren geleden op dezelfde locatie als marktkramer. Vandaag de dag levert hij een divers assortiment aan consumenten, horeca, bedrijven, scholen en kleinhandel. "In '88 had ik hier mijn kraam staan en in '91 hebben we de winkel gebouwd", vertelt Johan. "Eerst leverden we voornamelijk aardappelen, groenten en fruit. Langzamerhand is ons assortiment uitgebreid met soepen en maaltijden en kwam ook het traiteur/catering-gebeuren erbij."



"Vandaag de dag is het aandeel groenten en fruit en traiteur ongeveer fifty-fifty. Onze locatie is hier prima. We zitten tussen verschillende dorpen in en klanten kunnen ons goed bereiken", aldus de eigenaar. "Ze komen terug voor onze zelfgemaakte producten. Trouwe afnemers krijgen korting door middel van een klantenkaart. Met onze maaltijden en soepen spelen we in op de seizoenen. In de zomer verkopen we meer salades. In totaal bedienen we onze klanten met een team van 12 mensen, inclusief de kok."



Wuyts is meer dan 25 jaar actief en legt momenteel de focus op het behouden van de volumes. "Ons pand is verzadigd. We zijn tot nu toe elk jaar gegroeid. We denken aan uitbreiden, maar dit hangt nog af van de plannen die ze hier op de weg hebben. Mogelijk gaan we in de nabije toekomst verhuizen. Mocht het straatbeeld hier volledig veranderen, dan hebben we meerdere actieplannen klaarliggen. Op dit moment is het wat rustiger, maar in de lente en zomer komen de topmaanden en is het weer barbecuetijd. Dan leveren we veel cateringsdiensten, ook inclusief vlees. De concentratie blijft op AGF, maar we bieden een compleet pakket op maat van de klant."



In de loop der jaren ziet de handelaar de kleine winkeliers uit het straatbeeld verdwijnen. "Daarom is het ook zo nodig dat je je als groentenwinkel onderscheidt met meerdere diensten. We worden allemaal bedreigd door de supermarkt, dat is een feit. Als je een beetje creatief denkt en niet alleen groenten en fruit verkoopt, zijn er kansen."



"Meerwaarde bieden en weten wat de klant wil, zijn belangrijke aspecten. Sommigen komen hier voor de tomatensoep met balletjes. Als je die twee keer op een rij niet in huis hebt, ben je die klant kwijt. Sommige producten moeten gewoon aanwezig zijn. De beste reclame voor ons is de mond-tot-mondreclame; concurreren op prijs werkt niet. We kopen het allerbeste in voor onze klanten en willen altijd verse en smaakvolle kwaliteitsproducten leveren."



Volgens de ondernemer is het een must dat detaillisten elkaar steunen. "Als we nu met alle winkeliers al afspreken om onze producten niet bij de supermarkt afnemen, maar bij elkaar halen, dan scheelt dat al veel. Zo ontstaat er een wisselwerking en blijven er nog kleinhandelaren behouden. Dus ik roep alle kleine handelaren op om dit te doen."



Voor meer informatie:
Johan Wuyts
Groenhuis bvba
Liersesteenweg 128d
2220 Heist-Op-Den-Berg
Tel: +32 - (0)15 22 05 05
Fax: +32 - (0)15 22 39 85
www.verswinkel.be
groenhuis@skynet.be