Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bredere en hogere goot op kasdek speelt in op klimaatverandering

Een nieuwe goot met hogere zijwanden om te kunnen reageren op de klimaatverandering. Dat is het nieuwe product van het Italiaanse CO.SER dat is gespecialiseerd in de bouw van kassen.

"De afgelopen jaren hebben we gezien dat de opwarming van de aarde zorgt voor een toename van extreme weersomstandigheden, zoals wolkbreuken en hevige regen. De wolkbreuken, die voorheen maar één of twee per jaar voor overlast zorgden, komen nu steeds meer en intenser voor," zegt manager Maria Cipro.

"Het gebeurt dus dat grote hoeveelheden water kunnen leiden tot overloop van dakranden en waterinfiltratie, wat de gewassen in de kas kan beschadigen, met de daaruit voortvloeiende economische verliezen."

Een foto van voor de coronacrisis: Fabio Monfreda, Maria Cipro, Lia Munno, Alessandra Di Maio en Giacomo Di Girolamo. Rechts de nieuwe goot.

"Onze nieuwe goot springt in op een nieuwe behoefte. De basis is breder en de zijwanden zijn hoger dan die van de klassieke goten. De goot is trapeziumvormig en gemaakt van gegalvaniseerd plaatstaal en dat is volgens ons de ideale combinatie om weer- en roestbestendig te zijn. Deze dakgoot is met name ontworpen voor groepen kassen die bestaan uit meerdere overspanningen met aanzienlijke lengtes, om de regenstroom optimaal te kunnen kanaliseren," vervolgt Cipro. 

Het verschil tussen de oude en nieuwe goot

Fase 2 van de coronacrisis: opnieuw beginnen
Vanwege de noodtoestand van het coronavirus werd het bedrijf tot 4 mei gesloten. "Daarna zijn we weer open gegaan en kon de klant weer naar ons toe komen, maar pas met de versoepeling van de reisbeperkingen vanaf 18 mei is de situatie weer in lijn met het voorgaande jaar. Die eerste fase werd gekenmerkt door onzekerheid en angst, maar we zien dat onze klanten nu weer durven te investeren."

Het is nog steeds een complexe periode. "Veel van onze klanten worden geconfronteerd met de gevolgen van de totale lockdown in de eerste maanden van de noodsituatie: met name de exploitanten in de bloemen- en veeteeltsector werden het meest getroffen door de lockdown. De groenten- en fruitsector lijkt het beter te hebben volgehouden en blijft gelukkig investeren," concludeert Cipro.

Voor meer informatie:
Maria Cipro - amministratrice
CO.SER. srl
Via Valle Annunziata, 77
81050 Francolise (CE)
Italië
+39 823 884 180
[email protected] 
www.coseritalia.com
Facebook