Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tomaat meest populaire groente in Nederland

Van alle groenten wordt de tomaat het meest én het vaakst gegeten in Nederland. Dat blijkt uit de informatie afkomstig van de FoodProfiler app. Onderzoekers van Wageningen Economic Research de hebben deze app ontwikkeld om over een langere periode te meten wat consumenten precies eten. Naast Nederland is de app ook beschikbaar in België, Duitsland en Engeland.

Van alle groente is tomaat de vaakst gegeten groente, gevolgd door sla, komkommer, wortel en paprika. De lijst met meest gegeten groenten wordt ook aangevoerd door tomaat, gevolgd door wortel, sla, groentenpakket en komkommer. De lijst van België, Duitsland en Nederland met vaakst gegeten groenten komen redelijk overeen, maar in Engeland wijkt het menu wat af; zij eten wat vaker maïs en witte bonen in tomatensaus.

Paprika in de warme maaltijd
In Nederland zijn de rode paprika's het meest populair. Paprika's worden vaak gegeten als onderdeel van een warme maaltijd. Hierin verschilt Nederland van bijvoorbeeld Duitsland, waar paprika wat vaker wordt gegeten als onderdeel van de salade.

Het FoodProfiler rapport staat nu ook in de Kennisbank van NAGF.

Bron: NAGF

 

Publicatiedatum: