Vanaf deze week is de nieuwe Calinda-aardbei weer in de Nederlandse supermarkten te verkrijgen. "Om consumenten ook in de winter te laten genieten van smaakvolle aardbeien, werkte fruitveredelaar Fresh Forward 19 jaar lang aan de ontwikkeling van Calinda. De Calinda wordt geteeld in de volle Spaanse grond, is groot en heeft vanaf de egale groene kroon tot aan de punt een glanzend dieprode kleur. Haar smaak is sappig, zoetzuur en kent een sterk en vol aardbeienaroma", aldus Fresh Forward. Van februari tot en met april zijn de aardbeien in Nederland te verkrijgen.
"De smaak en de vorm van Calinda zijn niet zomaar ontstaan; daar ging een onderzoeksproces van ruim 19 jaar aan vooraf. Van december tot en met juni wordt Calinda zorgvuldig geteeld in de volle Spaanse grond en vanaf februari tot en met april is het fruit in Nederland te verkrijgen. De Mediterrane zon schijnt gedurende deze periode volop op de aardbeien, waardoor ze een zoete smaak en sappige textuur krijgen. Het plukken en verpakken vindt plaats in het veld, waarna de aardbeien direct naar Nederland worden getransporteerd. Hierdoor blijft smaak goed gewaarborgd. Vanwege de kwaliteit zijn de aardbeien goed geschikt voor transport en opslag. Door een goed uitstalleven wordt er gezorgd voor zeer weinig voedselverspilling. Vervolgens zorgen handelaren ervoor dat Calinda in perfecte staat op de planken aankomt", besluit Fresh Forward.
Meer informatie:
Fresh Forward
+31 (0)344 693 314
[email protected]