De meeste Duitse kruiden verdwijnen uiterlijk in november noodzakelijkerwijze uit het aanbod. Zo niet bij Böttcher Gartenbau: de kruidenteler uit Bürstadt in Zuid-Hessen biedt 365 dagen per jaar Duitse bieslook uit eigen teelt aan.
"Als het vollegrondseizoen in de late herfst eindigt, gaat de oogst van Duitse bieslook bij ons naadloos verder. Onze bieslook is ook van november tot en met begin april doorlopend beschikbaar, aangezien we over klimaatgestuurde, innovatieve technieken beschikken in onze kassen. De hoeveelheid, die onze klanten dagelijks wensen, kan op deze wijze goed georganiseerd worden“, zegt Stefan Böttcher, de eigenaar van het bedrijf.
Een blik in de kas / Foto: Böttcher Gartenbau
Kwaliteit, dagelijkse versheid en lokaliteit overtuigen
Bepalend voor het behoud van de intensief aromatische smaak van de Duitse winterbieslook is de dagelijks verse oogst en de korte afstand tot de klanten. "We oogsten dagelijks naar behoefte. Er ontstaan geen overschotten waardoor er niks in bewaring gelegd hoeft te worden. Kwaliteit en dagelijkse versheid uit lokale teelt is ook voor onze klanten beslissend", aldus Stefan.
"Vooral de korte transportafstanden zijn goed voor het product - want in tegenstelling tot geïmporteerde buitenlandse producten die lang onderweg zijn over land of per vliegtuig, wordt onze Duitse winterbieslook direct na de oogst dagelijks aan de klanten uitgeleverd“, legt Birgit Hendzel van de afdeling in- en verkoop uit.
Individueel verpakt
Flexibiliteit bij de individuele klantenwensen van iedere klant is bij Böttcher Gartenbau de dagelijkse gang van zaken – ook voor de Duitse winterbieslook: of het nu gaat om losse bieslook, bieslook in bosjes, in schaaltjes, boxen of flowpacks of als ingrediënt voor het geliefde gerecht 'kruiden voor groene saus'.
Voor meer informatie:
Böttcher Gartenbau
Gärtnersiedlung 9+10
68642 Bürstadt
Tel.: +49 6206 70 285-15
Fax.:+49 6206 70 285-28
[email protected]
www.boettcher-gartenbau.de