Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'bijzonder concept'

Investeringsgroep onderzoekt bouw 40 hectare kas op grond Waddenglas

Tholen - Er gloort nieuwe hoop voor de ontwikkeling van het glastuinbouwgebied Waddenglas in Noordwest Friesland. Een consortium van bedrijven, met daarin onder meer expertise op het gebied van energie, teelt, kassenbouw en belichting, onderzoekt sinds een maand de mogelijkheid tot de bouw van 40 hectare kas. 

Het nieuws valt vrijwel samen met de doorstart van A.C. Hartman, de kwekerij in hetzelfde gebied waarvan Best Fresh Group de nieuwe eigenaar is. De nieuwe interesse in de grond op Waddenglas staat daar echter helemaal los van, zo laat Jacob Vriese, projectmanager van Waddenglas, weten.

'Bijzonder concept'
"Alweer twee jaar geleden liet The Fruit Farm Group, de vorige eigenaar van A.C. Hartman, weten af te zien van de aankoop van in totaal 51 hectare grond", vertelt Vriese. "Daarna lag de grond enige tijd leeg, dus wij zijn blij met de nieuwe interesse voor ontwikkeling van een 'bijzonder concept'."

Van 150-51 hectare
In 2007 werd al gestart met de ontwikkeling van het glastuinbouwgebied, maar dat kwam maar niet van de grond. De economische crisis aan het begin van dit decennium hielp daar niet bij.

Van 150 hectare, het oorspronkelijke plan, bleef door tegenslagen nog 51 hectare over. Enkel in 2011 werd 6 hectare gekocht.

Voor de betrokken partijen (de gemeente Waadhoeke, de provincie Friesland en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland hebben elk een derde aandeel) zorgt de stroeve ontwikkeling voor een flinke kostenpost. Over 2019 wordt een financieel negatief resultaat voor grondexploitatie van 6,6 miljoen euro verwacht. 

Voor meer informatie:
Waddenglas
www.waddenglas.nl 

Jacob Vriese
[email protected]