Op vrijdag 29 november 2019 organiseert Food Things! opnieuw een Umami Masterclass. Deelnemers kunnen kennismaken met de smaak Umami, ontdekken welke producten Umami bevatten en leren deze te combineren om de smaak nog meer naar voren te laten komen. De Masterclass begint met de Japanse oorsprong van Umami om daarna snel de overstap te maken naar de producten van dichterbij die net zo veel Umami bevatten.
Guus Vredenburg
Tijdens een ca. vier uur durende masterclass leert Guus Vredenburg alle deelnemers de smaak Umami kennen en herkennen. Theoretische kennis van de smaak wordt aangevuld met een uitgebreide (sensorische) proeverij waarin deelnemers zelf ervaren hoe de smaak Umami proeft en hoe deze smaak door de juiste combinaties van producten kan worden versterkt.
De volgende onderwerpen komen onder andere uitgebreid aan bod:
• De oorsprong van Umami
• Theorie van Umami
• Umami toepassen en versterken
• Gezondheidsaspect
• De waarde van Umami in groentebereidingen, plant-based en hybride producten
• MSG vervangers
• Zout en suiker reductie
• Toepasbaarheid in eigen product(ie) en/of keuken
Datum Masterclass: 29 november 2019 van 9.00 uur - ca. 13.00 uur
Waar: Hoeve Ravenstein, Baarn
Aanmelden kan door een mail te sturen naar [email protected] onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer. Het is ook mogelijk de Umami masterclass "in house" te verzorgen. Neem hiervoor contact op met Food Things.
Voor meer informatie:
Food Things!
Valetaweg 44
1326 MD Almere
T: +31 (0)6 11 370 274
E: [email protected]
www.foodthings.nl