Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bouwvergunningsprocedure stopgezet

Nederlandse slatelers trekken bouwplannen in Duitsland in

De bouw van een zo'n 15 hectare grote kas in het Duitse Wiesentheid in opdracht van de Nederlandse slatelers Mark en Roy Delissen gaat niet door. Diverse Duitse media maken melding van het intrekken van de bouwvergunningsaanvraag. De telers van Deliscious, zoals het bedrijf in het Nederlandse Beesel heet, willen verder geen commentaar geven.

Sinds het moment dat de telers in 2016 hun plannen openbaarden, is het onrustig geweest in de regio. Tegenstanders spraken van een 'slafabriek'. Zorgen waren er over het water voor de slateelt en waar dat vandaan moest komen. Volgens de Nederlanders zou water van het kasdek opgevangen worden in twee grote tanks, maar in een Duitse burgerinitiatief werd dat in twijfel getrokken. De regio zou te droog zijn en dus ging men de straat op.

Kleinere Duitse telers vreesden voor de concurrentie van het project dat 20 miljoen euro moest gaan kosten en waarmee in een straal van 350 kilometer rondom de Beierse plaats mensen van verse sla voorzien moesten gaan worden. 

Sla-ondernemers trekken zich terug
Aanvankelijk had de gemeenteraad van Wiesentheid zich met 10 tegen 7 stemmen ervoor uitgesproken dat de kas naast een reeds bestaand  tuinbouwbedrijf gevestigd zou worden. Burgemeester Werner Knaier van Wiesentheid zei destijds dat dit in het bestemmingsplan op moest worden genomen.

De bouwaanvraag van de Nederlandse ondernemers had hierdoor tot het einde van het jaar sowieso eerst moeten rusten. "Misschien zeggen de ondernemers dat ze ergens anders sneller hun plannen kunnen realiseren en dat ze de geplande kas in Wiesentheid opgeven", zei Werner in juli. Precies dat hebben de Nederlanders nu gedaan door zich terug te trekken, schrijft BR24.

Bron: BR24

Publicatiedatum: