Op 1 juli vond de 6e editie van de PUURgroenten Inspiratiedag plaats. "Tijdens deze zonovergoten dag kwamen vakgenoten bijeen en hebben met elkaar overweldigende gerechten met ultieme smaken tot stand gebracht", vertelt Han Lammers enthousiast.
Bereiden, proeven en inspireren waren kernwoorden van deze dag. Tim Golsteijn van Bougainville* Kelvin Lin van Nayolie, Kelly Richardson van Noorderlicht, Eelke ten Broeke van Cunst, Chad Kors van Hemingway’s, Willem Bos van de Basiliek, Tommy den Hartog van Moon, Marcel Heintzberger van Beyerick hebben menig vakgenoot doen verbazen met de smaakvolste vegan gerechten, vlees, vis en groenten gerechten bereid op BBQ, kool en hout of rauw.
Naast het culinaire spektakel dat zich buiten op het aardappelveld afspeelde bleek het ook in de kas zelf een dynamisch geheel. Chefs zochten op het water naar de beste groenten, kruiden en eetbare bloemen, terwijl de medewerkers van PUURgroenten de bezoekers alle producten in de kas hebben laten zien en proeven.
Eerste editie van PUURgroenten Battle award.
Daarnaast was er voor de eerste keer een battle tussen 6 hotelscholen en sterklas koks die een kookwedstrijd hadden. Black box koken en daarna plukken en voelen en combineren uit de kas. Wat resulteerde in een hoogwaardige, professionele wedstrijd op hoog niveau. Jury leden Felix Wilbrink van de Telegraaf, Willem Himmelreich ROC Amsterdam en Marcel Heintzberger van Beyerik spraken lof over de koks, de gerechten. Unieke wedstrijd met mooie elementen.
Met meer dan 500 bezoekers en goede samenwerkingen mag er teruggekeken worden op een geslaagde Horeca Inspiratie dag volgens zowel de organisatoren als de bezoekers.
Volgend jaar vindt de PUURgroenten Inspiratiedag plaats op 6 juli 2020, aanmelden op [email protected]