Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tijd voor rabarber

"Dit Demeter-ras met dieprode stelen blijft na verwerking ook rood"

Aan alles is te merken dat het weer voorjaar is. Bijvoorbeeld aan het feit dat BD-Totaal weer rabarber in het assortiment heeft. En wat voor rabarber: Demeter gecertificeerde rabarber, rechtstreeks van het land. De rabarber is geteeld door Maatschap Keij van den Dries in Ens in de Noordoostpolder, één van de bedrijven van het boerencollectief BioRomeo.

Krispijn van den Dries vertelde aan BD-Totaal dat zij vooral rabarber met dieprode stelen telen, zodat de kleur na verwerking ook nog rood is en niet groen. "Deze rassen hebben wel een minder goede opbrengst maar een zeer goede smaak en dus kleur. De rabarber wordt geteeld op vruchtbare poldergrond, lichte zavelgrond. Jaarlijks krijgt de rabarber een flinke lading zelfgemaakte compost als voeding. De oogst is vanaf eind april tot 21 juni. Na 21 juni, de langste dag, wordt er geen rabarber meer geoogst omdat de plant zich moet herstellen voor het volgende jaar. Bovendien zit er na 21 juni teveel oxaalzuur in de plant en dat kan schadelijk voor je gezondheid zijn. Er zit altijd oxaalzuur in de plant maar na de langste dag neemt dit toe."

Bron: BD-Totaal weeknieuws (week 19)

Publicatiedatum: