Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bato Plastics introduceert Meterbak Wave Plus

Aardbeien in ruggen telen op substraat

Tholen – De teelt van aardbeien verhuist steeds vaker van de vollegrond naar de teelt onder glas op substraat. Die manier van telen is echter niet voor elke teler weggelegd, want een kas bouw je niet zomaar. Vandaar dat veel telers aardbeien nog in ruggen telen in de vollegrond. Een nieuwe extra grote substraatbak biedt die telers nu de optie om alsnog in substraat te gaan telen zonder de noodzaak om stellingen of een kas te bouwen. “Het grootste voordeel is dat je in schoon substraat kunt telen,” aldus Raymond van Mierlo van Bato Plastics dat de bakken op de markt brengt.


De bak is gemaakt van 100% gerecycled kunststofmateriaal dat voldoet aan de strengste door Bato Plastics vastgestelde kwaliteitseisen.

De nieuwe substraatbak, de Meterbak Wave Plus, is door Bato Plastics ontwikkeld in samenwerking met telers én met de Duitse tuinbouwtoeleverancier Metasa. “De substraatbak is ontwikkeld voor de teelt in ruggen”, legt Raymond uit. “Metasa heeft daar een speciale machine voor, de zogenaamde Dammformer. Daarmee worden kunstmatige bedden van grond gemaakt. Die bedden worden met gronddoek afgedekt. Tijdens dat proces ontstond het idee voor een bijpassende meterbak.”


Teelt in ruggen

De Meterbak Wave Plus kan in die ruggen geplaatst worden, maar dezelfde substraatbak kan ook in stellingenteelt en in de kas gebruikt worden. “De bak past ook in een aantal bestaande, specifieke stalen gootprofielen. Deze nieuwe substraatbak is breder door een hoger substraatvolume (17 liter, 1 liter meer dan de gewone Wavebak), waardoor de bak beter in het profiel past en daardoor stabieler staat.”


De bakken kunnen ook op bestaande stalen gootprofielen geplaatst worden

De bredere bak maakt dat er meer ruimte is om de pluggen te plaatsen. “In deze bak kunnen de planten makkelijk recht tegenover elkaar geplant worden in plaats van geschakeld. Een extra optie”, aldus Raymond.

R&D
Maar zeker geen toevallige extra optie, want bij Bato wordt in een eigen R&D-afdeling veel onderzoek gedaan om producten aan te laten sluiten op de behoeften van telers. “Het is ons doel om het werk van telers eenvoudiger te maken en ze te helpen bij het behalen van het maximale resultaat. Daarin trekken we vaak samen op. Telers hebben de teeltkennis, wij de kennis van productmogelijkheden. En een eigen R&D-afdeling maakt dat we flexibel zijn en snel kunnen schakelen.”

Voor meer informatie:
Bato Plastics B.V.
Munterij 2
4762 AH Zevenbergen
www.bato.nl 
[email protected] 

Raymond van Mierlo
[email protected]