Tijdens de zestiende editie van HortiContact (19 t/m 21 februari 2019) is er een Starterspaviljoen en een nieuw HortiHeroes Start-up Plein. In totaal zes nieuwkomers presenteren zich op het Starterspaviljoen en vijf startups vanuit HortiHeroes zijn aanwezig op het HortiHeroes Start-up Plein. Daarnaast is op HortiContact voor het eerst een Fossielvrij Plaza. Het volledige programma is nu definitief.
Op het Starterspaviljoen staan zes startup-bedrijven die zichzelf willen presenteren tijdens een internationale vakbeurs als HortiContact. De startende ondernemingen zijn: Aponix vertical barrel – 3D-NFT, 2Grow BVBA, Aqua4D-Lescrauwaet B.V., Beacon Fields, Rosa Werkt en SCHOLLGLAS Nederland B.V. “Ik wil bezoekers vooral oproepen om een kijkje te nemen in het Starterspaviljoen en te ontdekken wat deze zes nieuwkomers toevoegen aan de prachtige tuinbouwbranche in Nederland”, zegt Mariëlle Schonewille, Head of Horticulture namens beursorganisator Easyfairs.
HortiHeroes Start-up Plein
Vanuit HortiHeroes zijn er tijdens HortiContact vijf startups aanwezig: PATS Indoor Drone Solutions, Skelex B.V., Webflight/Makerstreet, POWERthePLANT en Floranti. Ook HortiHeroes zelf is aanwezig op de eerste etage voor eventuele vragen of tips. De startups geven gedurende de drie beursdagen tussendoor enkele demonstraties en korte presentaties. Een greep uit de producten en diensten van de HortiHeroes startups: kleine drones die direct vliegende plaaginsecten elimineren, hulp bij de digitale transitie of disruptieve innovaties en op maat gemaakte passieve exoskeletoplossingen.
Fossielvrij Plaza op HortiContact
Een nieuw initiatief op HortiContact is het Fossielvrij Plaza dat wordt georganiseerd door Kas als Energiebron namens Glastuinbouw Nederland en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in samenwerking met HortiContact. Elk uur geven specialisten pitches over de route naar een fossielvrije en rendabele glastuinbouw. Aan het woord komen onder andere Glastuinbouw Nederland, Greenport West-Holland, Antecy, WUR Glastuinbouw, L.A. van Schie, Energiecoöperatie Kralingerpolder, AAB, Lets Grow, Energiecoöperatie Asten-Someren, Ter Laak Orchids, Van der Hoorn Orchideeën, Rozenkwekerij Porta Nova, Van Adrichem kwekerijen, DAGO, Glastuinbouw Westland en OCAP.
Op naar een emissieloze teelt
Daarnaast zijn op het Fossielvrij Plaza deskundigen van Glastuinbouw Nederland aanwezig om het gesprek met bezoekers aan te gaan over diverse opties waar Kas als Energiebron aan werkt. Voor elke teelt en regio zijn er opties. Het doel is om in 2030 de CO2-emissie van de glastuinbouw sector te halveren om uiteindelijk in 2040 emissieloos en rendabel te kunnen telen. Hiermee speelt de sector in op de maatschappelijke vraag en de toenemende eisen van de consument.
Voor meer informatie:
www.horticontact.nl