Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De komkommer: de energiearmste groentesoort

Zwitserland - De komkommer stond vorig jaar op de zevende plaats in de ranglijst van de meest geconsumeerde groentesoorten in Zwitserland. Per hoofd van de bevolking eet men in Zwitserland jaarlijks gemiddeld 3,3 kg komkommer, zo meldt de Duitse website Gabot.de. Deze vruchtgroente bestaat voor 96 procent uit water en bevat 13 kilocalorieën per 100 gram. Dat maakt de komkommer tot de energiearmste groentesoort. Dankzij haar waardevolle mineralen zoals kalium, koper en jodium en diverse vitamines is de lange, slanke komkommer bovendien ook nog eens gezond. Omdat deze gezonde inhoudsstoffen meestal onder of in de donkergroene schil zitten, is het aan te bevelen om komkommers niet te schillen maar alleen goed te wassen.


Publicatiedatum: