Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Er waren zo’n 30 deelnemers te gast bij een bedrijfsbijeenkomst van Agrobusiness Niederrhein. De bijeenkomst ging over een niet alledaags samenwerkingsproject. In een kassencomplex in Neurath kregen de gasten te horen hoe vier telers succesvol tomaten produceren met behulp van energieleverancier RWE Power.
In het grootste kassencomplex van Noordrijn-Westfalen worden al sinds juni trostomaten geteeld op een areaal van elf hectare, uitbreiding is nog mogelijk. Dirk Drießen, Carsten Knodt, Matthias Draek en Wilhelm Baum willen hier jaarlijks 6.000 ton tomaten van het ras ‘Lyterno’ gaan oogsten. De benodigde energie voor het verwarmen van het reusachtige oppervlak komt van de buren. De krachtcentrale van RWE Power, die zich op gezichtsafstand bevindt, geeft namelijk de benodigde warmte af.
Inzet van de nieuwste techniek
De gunstige energie is echter slechts één element van de succesvolle samenwerking. Het gebruik van de nieuwste techniek is net zo belangrijk voor het economische succes. De 30 medewerkers hebben daarom sinds het begin van de oogst in oktober automatische hulpmiddelen aan hun zijde. De volautomatische voertuigen brengen de tomaten tussen de smalle paden door naar de verpakkingshal. Hiermee dragen ze bij aan de optimalisering en efficiëntie van het arbeidsverloop.
Dr. Anke Schirocki, de waarnemend bedrijfsleider van Agrobusiness Niederrhein, benadrukt het modelkarakter van het samenwerkingsproject. „Als netwerkinitiatief willen we de ervaringsuitwisseling onder onze partners bevorderen. Het project uit Neurath, dus de combinatie van de modernste techniek en duurzame energievoorziening, geeft de deelnemers een kijkje in de innovatiekracht van Agrobusiness Niederrhein. Het idee om competenties aan elkaar te koppelen werd hier voorbeeldig gerealiseerd.“