Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe Britse broccoli nóg beter voor gezondheid

Engelse wetenschappers brengen een broccoli op de markt, die nog beter in staat is om kanker en hartziekten te bestrijden. De ‘superbroccoli’ ligt vanaf deze week in Engeland in de winkels. De consument zal zich in eerste instantie niet zo bewust zijn van de superkrachten van de groente: De broccoli ziet er namelijk precies zo uit als ‘gewone’ broccoli. Het verschil zit ‘m van binnen. De aangepaste broccoli bevat namelijk twee tot drie meer glucorafanine.

De naam van de nieuwe broccoli is Beneforte en ligt bij Mark&Spencer in de schappen. Vanaf volgend jaar ook door andere supermarkten in Engeland verkocht worden. De voedingstof word in de darmen verteerd en vormt sulphoraphane, wat in de bloedbaan terecht komt. Er zijn aanwijzingen dat sulphoraphane helpt bij het verminderen van chronische ontsteking en ongecontroleerd delen van cellen. Beide eigenschappen zijn behulpzaam bij vroege stadia van kanker. Ook stimuleert het antioxidanten in het lichaam. Beneforte doet de sulphoraphane waarden in het lichaam stijgen. Het is twee tot vier keer zo effectief als gewone broccoli.



Beneforte is ontwikkeld door het Institute of Food Research (IFR) en de John Innes Center uit Norwich. Professor Richard Mithen, van het IFR geeft aan "Ons onderzoek geeft nieuwe inzichten in de rol van broccoli en vergelijkbare groenten bij een gezond leven. En het heeft laten zien hoe het begrijpen van deze processen kan leiden tot het ontwikkelen van grote variatie in de voedingswaarden van de groenten die wij eten."