Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
John Benfield van Langmead Farms:

"Voor de toekomst zien we groei en ontwikkeling in gemaks- en portieformaten"

Het familiebedrijf Langmead Farms is van oorsprong een melkveebedrijf en kent een lange en zeer succesvolle geschiedenis. Het bedrijf begon in 1987 met het telen van sla en levert sinds 1988 aan Tesco. In 1994 lanceerde Langmead een zusterbedrijf genaamd Natures Way Foods, dat verantwoordelijk is voor het verwerken en verpakken van bewerkte salades. In 1997 ontwikkelde dit bedrijf een nieuwe methode voor verpakking in het veld, wat resulteerde in lagere totale verwerkingskosten. In 1998 startte Langmead een bedrijf in Spanje, zodat 12 maanden per jaar aan retail geleverd kan worden. John Benfield, Group
Agronomy Manager, vertelt over dit succesvolle bedrijf.



John: "We doen er alles aan om de concurrentie steeds een stap voor te blijven. Binnen ons bedrijf hebben we een commerciële manier van werken en marketing.
Daardoor hebben we uitstekende relaties met onze afnemers, zoals Tesco-
Morrison, Sainsbury, Asda, Waitrose, Lidl en Food Service Company. Natures Way
speelt een belangrijke rol in de levering, die voldoet aan alle eisen voor het
verwerken van voedingswaren.’

Geweldige eigenschappen voor verwerking

John: ‘Dit is het tweede seizoen dat we Tonga telen. Vorig jaar was dit ras een groot succes. Onze belangrijkste selectiecriteria waren de korte tijd tot de oogst,
de grote productie en de zeer goede bladkwaliteit. Verder heeft Tonga geweldige
eigenschappen voor het verpakken en presenteren. Als wij registreren dat er
gaten vallen in de productie, kunnen we daar gemakkelijk op inspringen door
meer Tonga te poten. Een andere sterke eigenschap van Tonga is de flexibiliteit
van grondsoorten en microklimaten; we kunnen Tonga op diverse bedrijven telen.
Ons verwerkingsbedrijf Natures Way is ook enthousiast over Tonga vanwege zijn
bladkwaliteit, de uitstekende eigenschappen voor het verpakken en de
uiteindelijke presentatie van verpakte productsoorten.’

CO2-voetafdruk

Langmead werkt hard aan duurzaamheid. John: "Wij gebruiken gerecycled
groenafval voor de bemesting; zo verlaagt Langmead zijn CO2-voetafdruk.
Wij streven ernaar duurzamer te werken door ons gebruik van meststoffen te
verlagen en bekijken de mogelijkheden om andere voedingsstoffen op te sluiten
in sporenelementen, zodat de plant gezond blijft. Dat maakt onze planten sterker
en tegelijkertijd verlagen we de ziektedruk. Deze methodologie levert ons
enorme voordelen op wat betreft bodemstructuur en maakt rotatie in onze
drie microklimaten gemakkelijker. Variatie in het genenpakket helpt ons bedrijf
te groeien en nieuwe lijnen te ontwikkelen voor de verschillende eisen van
retailers."

John legt uit: "Spinazie wordt elk jaar een belangrijker thema. We willen
meer inzicht hebben in genen en in de reacties op hybriden: rassen met een
realistische groeicurve door de hele zomer heen en dertigdagenrassen met
dikke, ietwat vlezige bladeren voor het verpakken. Dat zijn mijn criteria bij
het selecteren van de rassen. Uit de Seminis-koker kwamen een paar hele
interessante nieuwe producten, waaronder de rode spinazie, dus dat wil ik
van dichtbij volgen."

De vraag van de consument verandert en voor elke teler is het een uitdaging om
deze verandering bij te houden – of voor te blijven! John: "Langmead Farms ziet
voor de toekomst groei en ontwikkeling in gemaks- en portieformaten. Wij
produceren meer gemengde zakken in kleiner formaat die gemakkelijk te
doseren en gebruiksvriendelijk zijn. We proberen de slamixen interessanter te
maken door verschillende rassen te mengen voor betrouwbare versheid en kleur.
Variatie in formaat en vorm heeft echt de toekomst."

Bron: Living News, Monsanto
Publicatiedatum: