Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Discussieer mee en behaal een spuitlicentiepunt op Kennisdag Water

Investeren in duurzaam watergebruik noodzakelijk

Water is van groot belang voor de glastuinbouw; zonder water geen groei. Investeren in duurzaam watergebruik is noodzakelijk. Nu bij veel glastuinbouwbedrijven het water aan de lippen staat, vinden veel telers investeren in water geen optie. Toch is duurzaam watergebruik de komende jaren van groot belang; niet alleen voor een goede groei van het gewas maar ook voor het behoud van een goed middelenpakket. We nodigen u uit om op de kennisdag water te onderzoeken of water voor uw bedrijf een kans of een bedreiging biedt. Deelname aan het gehele programma levert tevens een punt op voor de verlenging van de spuitlicentie.



Water is een productievoorwaarde voor de glastuinbouw. Het gaat daarbij niet alleen om voldoende beschikbaarheid van goed en betaalbaar gietwater, maar ook om het voorkomen van emissie naar het oppervlaktewater. De emissie van gewasbeschermingsmiddelen naar het oppervlaktewater moet sterk worden verminderd. Daarnaast komen er emissienormen voor stikstof op de sector af. Momenteel wordt al veel onderzoek uitgevoerd om te kunnen voldoen aan alle eisen.

Programma

Deelnemers aan de Kennisdag Water krijgen alle activiteiten op het gebied van water in beeld en kunnen actief met elkaar en met beleidsmakers discussiëren over mogelijkheden, knelpunten en kansen. Alle elementen die van belang zijn voor de kwaliteit en kwantiteit van water voor de glastuinbouw komen aan bod. Voorafgaand aan het programma is er gelegenheid tot het volgen van een excursie bij Waterleidingbedrijf Dunea in Bergambacht. Hierna begint het officiële programma, waarbij een keuze kan worden gemaakt tussen een aantal themagerichte workshops. De thema’s zijn: zuiveringstechnieken, watermanagement en teelttechniek. Daarnaast worden er rondleidingen gegeven langs proefresultaten van wateronderzoek en demonstraties van toeleveranciers.

Politieke arena

De dag wordt afgesloten met een politieke arena waarin M. van Haersma Buma (Hoogheemraadschap van Delfland), M. van Assen (Nefyto – de producenten van gewasbeschermingsmiddelen) en T. Aerts (LTO Glaskracht Nederland) onder leiding van P. van Geel (voorzitter Platform Duurzame Glastuinbouw) discussiëren over het nut en de noodzaak van aangescherpt beleid op het gebied van gewasbeschermingsmiddelen en water. Voor deze discussie kunnen de deelnemers gedurende de dag reageren op stellingen.

Aanmelden

Aanmelden is verplicht en kan tot en met maandag 26 september via www.groeiservice.nl (agenda). Door het bijwonen van de kennisdag is een spuitlicentiepunt te behalen in het kader van de module veiligheid en techniek.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het programma op www.groeiservice.nl (agenda) of neem contact op met Margreet Schoenmakers (LTO Groeiservice), E [email protected], T 070 307 50 38.

Publicatiedatum: