Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Het vollegrondsgroentenareaal in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen telt dit jaar 19.735 hectare, dat is 2,6% minder dan in 2010. Asperges zijn nog altijd de meest geteelde groenten (19%) en met een areaal van 3.742 hectare neemt het asperge-areaal zelfs 0,8% toe. De asperges worden gevolgd door wortelen, maar die teelt nam met 7,8% af tot een totaal areaal van 2.101 hectare. Het areaal spinazie is weer verder toegenomen (+11,4%) en telt nu 1.583 hectare.
Botanisch gezien zijn de brassica's met 4755 hectare goed voor bijna een kwart van het areaal. Daarvan nemen witte kool (1.019 hectare), bloemkool (990 hectare) en koolrabi (990 hectare) meer dan de helft voor hun rekening. Verder zijn er in de Duitse deelstaat 4.106 hectare stengelgroenten en 3.545 hectare bladgroenten aangeplant.