Bonen en linzen
Bonen en linzen zijn goedkoop en gezond. Ze zijn rijk aan proteïnen, vezels, magnesium, ijzer en zink. En ze bieden veel mogelijkheden: verwerk ze in een lekkere soep, maak er een slaatje mee, of maak gehaktballen van bonen.Rode kool
De groente helpt tegen kanker. Rode kool kan rauw gegeten worden, maar ook gekookt. Rode kool past in soep, slaatjes, stoofpotjes en tussen een broodje. Rode kool bevat veel vezels en mineralen, maar ook vitamine A, D en K.Watermeloen
Een fris stuk zomerfruit dat velen al te vaak links laten liggen omdat ze zoet onmiddellijk met te veel suiker associëren. Onjuist. De vrucht bevat weinig calorieën, zit vol vitamine A, C en kalium. Extra bonus: de watermeloen bevat zoveel water dat het vochtgehalte in één ruk is bijgevuld.Zoete aardappelen
…misleiden door hun naam. Ze zijn één van de meest ondergewaardeerde groenten. Ze barsten van gezonde vezels, kalium, vitamine C en bètacaroteen. Maak er puree van of bak ze in de oven tot ze een goudbruine kleur hebben.Bron: Gezondheidsnet.be