Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rode kool, zoete aardappelen, bonen en linzen toch erg gezond

Geen zin in de typische gezonde groenten en fruit? Voorbeelden van miskende gezonde voedingsmiddelen.

Bonen en linzen

Bonen en linzen zijn goedkoop en gezond. Ze zijn rijk aan proteïnen, vezels, magnesium, ijzer en zink. En ze bieden veel mogelijkheden: verwerk ze in een lekkere soep, maak er een slaatje mee, of maak gehaktballen van bonen.

Rode kool

De groente helpt tegen kanker. Rode kool kan rauw gegeten worden, maar ook gekookt. Rode kool past in soep, slaatjes, stoofpotjes en tussen een broodje. Rode kool bevat veel vezels en mineralen, maar ook vitamine A, D en K.

Watermeloen

Een fris stuk zomerfruit dat velen al te vaak links laten liggen omdat ze zoet onmiddellijk met te veel suiker associëren. Onjuist. De vrucht bevat weinig calorieën, zit vol vitamine A, C en kalium. Extra bonus: de watermeloen bevat zoveel water dat het vochtgehalte in één ruk is bijgevuld.

Zoete aardappelen

…misleiden door hun naam. Ze zijn één van de meest ondergewaardeerde groenten. Ze barsten van gezonde vezels, kalium, vitamine C en bètacaroteen. Maak er puree van of bak ze in de oven tot ze een goudbruine kleur hebben.

Bron: Gezondheidsnet.be
Publicatiedatum: