Lutèce en Freezitt willen klanten in de foodservice en levensmiddelenindustrie een optimale en complete service bieden. “Marque Champignons produceert champignons in grootblik en emmers halfconserven. Deze producten vormen een uitstekende aanvulling op het halfconserven- en diepvriesassortiment dat we momenteel op de markt brengen voor de foodservice en industrie”, vertellen Godert Tegelberg, directeur Lutece en Jeroen Koenen, directeur Freezitt. “We verwachten hier een stuk marktgroei van maar ook een bufferfunctie voor de teelt, tussen vers en industrie in”.
Kenmerkend voor de marktbenadering van Marque Champignons zijn flexibiliteit, klantspecifieke oplossingen en de mogelijkheid om kleine batches te leveren. Koenen: “Deze aspecten zijn van groot belang voor succes op de foodservice- en industriemarkt. De grootschalige, op de retail gerichte productielocaties van Lutèce in Horst en Velden bieden minder mogelijkheden om de foodservice en industrie kostenefficiënt en klantgericht te kunnen bedienen. We geloven er heilig in dat een compleet assortiment afkomstig van een toegewijde betrouwbare, vooruitstrevende speler voor onze klanten aantrekkelijk zal zijn.”
Aansturing FLM Foodingredients
De activiteiten van Marque Champignons worden samen met de halfconserventak van Lutèce en de diepvriesactiviteiten van Freezitt ondergebracht in een nieuw bedrijf dat zal worden gerund door het management van Freezitt. Koenen: “Het management van Freezitt is volledig ingericht op het aansturen van een bedrijf dat de foodservice- en industriemarkt belevert, met alle specifieke kenmerken van dien. Om die reden is gekozen voor deze opzet.” Het nieuwe bedrijf heeft een omzet van ruim €25 miljoen per jaar.Jeroen Koenen, momenteel directeur van Freezitt, wordt de algemeen directeur van het nieuwe bedrijf. De overname door Lutèce en Freezitt zal geen personele gevolgen hebben voor de 16 medewerkers van Marque Champignons. Paul van der Mark, algemeen directeur van Marque Champignons is enthousiast over de verhoogde slagkracht in de markt en blijft nog enige tijd actief om een goede overdracht te waarborgen.