Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cursus Food Packaging

Het Nederlands Verpakkingscentrum is de enige ketenvereniging in Nederland op het gebied van verpakken. Met haar kennisnetwerk van twaalfduizend mensen en vijfhonderd aangesloten ondernemingen is de vereniging voortrekker in opleiden, informeren en belangenbehartiging.

Food Packaging

Voedselveiligheid • Verpakkingswetgeving • Verpakkingsmaterialen
Verpakkingsmachines • HACCP • BRC • Stabilisatie-en Verpakkings-
technologieën • Ketenbeheer • Interactie Levensmiddel-Verpakking

Verpakken is essentieel voor de voedingsmiddelenindustrie. De sector verpakt om het product toegevoegde waarde, verlengde houdbaarheid en distributiemogelijkheden te geven. In de levensmiddelenindustrie zijn veranderingen aan de orde van de dag en moeten bedrijven voortdurend rekening houden met ontwikkelingen op het vlak van gebruikswijze, gebruiksmoment, productsamenstelling, distributie, productveiligheid, milieueisen en conserveringstechnologieën.

Resultaat

Na afloop van de NVC Cursus Food Packaging bent u op de hoogte van de factoren die van belang zijn voor het veilig en kwalitatief verpakken van voedingsmiddelen. U kent de eisen die diverse partijen in de keten aan verpakte voedingsmiddelen stellen. Aan de hand van de opgedane kennis kiest u de juiste verpakking bij het product en realiseert hierdoor een hogere kwaliteit en voedselveiligheid van verpakte producten.

Voor wie

De NVC Cursus Food Packaging is ontwikkeld voor product-en
verpakkingsontwikkelaars, kwaliteitsfunctionarissen, productmanagers en
accountmanagers binnen de voedingsmiddelenindustrie. Kortom, voor diegenen die in korte tijd meer kennis van en inzicht willen hebben in de factoren die van belang zijn voor het verpakken van voedingsmiddelen om daarmee in hogere mate bij te kunnen
dragen aan de kwaliteit en veiligheid van verpakte levensmiddelen.

Cursist E. Mansens:

"Als nieuweling in het vak had ik dringend behoefte aan meer informatie over een
aantal onderwerpen op het gebied van verpakken. Het volgen van een cursus is dan een logische stap. Gelukkig vond ik bij NVC Opleidingen een passende cursus. Ik heb in een relatief korte periode, vijf lesdagen, een goede indruk gekregen van de
verschillende aspecten die samenhangen met het begrip verpakken. Uiteraard is de tijd te kort om op alle onderwerpen heel diep in te gaan, maar ik weet nu in ieder geval wel wat de speerpunten zijn, waar ik op moet letten en hoe ik eventueel aan meer informatie kan komen wanneer dat gewenst zou zijn. Ik kan deze cursus dan ook zeker aanraden!"

De cursus

De cursus behandelt de functionele bijdrage van het verpakken. De veiligheids-en
kwaliteitseisen van het eindproduct staan centraal en er wordt bekeken hoe het
eindproduct door verpakken positief wordt beïnvloed. Bij de optimalisering van
productkwaliteit speelt een goede verpakkingskeuze een zeer grote rol. Daarom wordt
uitgebreid stil gestaan bij de wisselwerking van het verpakkingsmateriaal en de
verpakking op het product.
Alle onderwerpen worden aan de hand van duidelijke en heldere praktijkvoorbeelden
uitgelegd en er wordt een bezoek gebracht aan een voedingsmiddelenfabrikant.
De docenten zijn deskundigen op het gebied van verpakken van levensmiddelen, de
stabilisatie-en verpakkingstechnologieën en de invloed van verpakkingsmaterialen en verpakkingen op het product en omgekeerd.


Cursusprogramma

Dag 1
• introductie verpakken
• functionaliteiten van verpakkingen, kwetsbaarheden van producten
• ketenbehandeling en productveiligheid
Dag 2
• introductie materialen
• productie, toepassingen en kenmerken van de verpakkingsmaterialen
papier en karton, glas, metaal en kunststoffen
Dag 3
• wetgeving (warenwet, General Food Law)
• certificeringen; ISO, HACCP, BRC
Dag 4
• stabilisatie van verpakte producten (begassen, steriliseren, aseptisch
verpakken, drogen, vriezen, koelen, doorstralen)
• bedrijfsbezoek
Dag 5
• food/verpakkingscombinatie

NVC-certificaat

Na afloop van de cursus én bij voldoende participatie wordt het NVC-certificaat Food
Packaging uitgereikt.

Vooropleiding

Geen specifieke vooropleiding vereist.

Vervolgopleiding

De NVC Opleiding Verpakkingskundige I behoort tot de mogelijke vervolgopleidingen.
Tevens biedt het NVC diverse andere specifieke NVC Cursussen en Workshops.

NVC Opleidingen op maat

Deze cursus kan ook specifiek voor en in uw organisatie worden georganiseerd.
Wilt u meer weten over deze mogelijkheid, neemt u dan contact op met Oscar Faber,
manager Opleidingen, 0182-512 411 of o.faber@nvc.nl.


Locatie, aanvang en kosten

Plaats: NVC Opleidingen in Gouda en op locatie
Aanvang: 25 mei en 10 november 2009
Duur: 5 lesdagen, 1 lesdag per week, gedurende 5 weken
Lestijden: 10.00 uur -12.30 uur en 13.30 uur -16.00 uur
Lesmateriaal: NVC Syllabus ‘Food Packaging’
Kosten 2009: NVC-leden € 1.995* en niet-leden € 2.420*

* Bedragen zijn inclusief koffie/thee, lunch en syllabus, exclusief btw en reis-en
verblijfkosten. 


Nederlands Verpakkingscentrum
Postbus 164
2800 AD Gouda
telefoon 0182 -51 24 11
fax 0182 -51 27 69
opleidingen@nvc.nl
website www.nvc.nl

Publicatiedatum: