Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Teelt op water in Orlando World Center Marriott

Eco Convergence Group heeft onlangs het eerste HyCube modulaire groententeeltsysteem op water in het Orlando World Center Marriott onthuld. Het gegevens gestuurde, technisch hoogstaande en gepatenteerde teelt op water systeem bevindt zich in een fel verlicht modern gebouw direct naast de hoofdkeuken van het hotel. Het Orlando World Center Marriott is het eerste hotel dat gebruik maakt van het revolutionaire HyCube-groeisysteem, waarbij ze producten telen voor hun negen eetgelegenheden en 450.000 m² vergader- en evenementenruimte.



Chef-kok Eric Martinez van het hotel en zijn culinaire team hebben zo een constante stroom aan verse, gezonde producten tot hun beschikking zoals sla, spinazie, rucola, kruiden, microgreens en eetbare bloemen, allemaal geteeld uit biologische, non-gemodificeerde zaden. De innovatieve teeltmethode - waarbij micromilieu, inclusief lucht- en waterkwaliteit, temperatuur en vochtigheid, lichtomstandigheden en voedingsstoffen voortdurend nauwlettend worden gecontroleerd - zorgt voor een constante opbrengst van knapperige, smaakvolle en voedzame producten zonder seizoens- of regionale beperkingen. Bovendien verbruikt de HyCube in vergelijking met traditionele landbouw tot 90 procent minder water en zal de gewascyclus met 20 procent verminderen zonder schadelijke chemicaliën zoals pesticiden, insecticiden, fungiciden, enz. Er kunnen verse groene smoothies en pro-biotische dranken gemaakt worden en het filtersysteem zorgt voor gezuiverd water dat wordt gebotteld en wordt aangeboden in de Central Pantry, een "grab-and-go"shop in het hotel.



"Met de HyCube hebben we nu een nieuwe manier gevonden om producten voor hotels en restaurants te produceren", aldus Cristian Toma, Ph.D., Chief Executive Officer van Eco Convergence Group. "Er is veel vraag naar zuivere voeding en lokale inkoop van teler tot bord en wat is dan beter dan groenten op de locatie zelf te telen? Chef-koks hebben alles op een paar meter afstand van hun keuken tot hun beschikking. We zijn blij dat we samen met het Orlando World Center Marriott de allereerste HyCube ter wereld mogen lanceren. "



"We zijn ontzettend enthousiast over de toevoeging van de hydrocultuurteelt en blijven met de Eco Convergence Group samenwerken en hun lokale telers," vertelt Ralph Scatena, General Manager bij Orlando World Center Marriott. "Onze koks kunnen het hele jaar door op hoogwaardige producten rekenen om nieuwe gerechten te inspireren en bestaande gerechten aan te vullen en onze gasten krijgen levendigere kleuren, scherpere smaken en knapperige texturen op hun bord. Bovendien hebben we met het Harvest Terrace functionele ruimte toegevoegd. Het is een ideale locatie voor evenementen van maximaal 250 deelnemers en kan uitgebreid worden tot maximaal 750 door het terras te combineren met ons nieuwste restaurant, Latitude & Longitude. Met de hydrocultuurtuin als achtergrond ontstaat er een werkelijk unieke ervaring."
 
Eco Convergence is van plan meer HyCubes voor de horeca- en foodservice-industrie in de Verenigde Staten en daarbuiten te gaan produceren.


Bron:
Eco Convergence Group
[email protected]
www.ecghydro.com

Publicatiedatum: